Želite isprobati 3D printer, igrati robotski nogomet i osvojiti vrijedne nagrade? Dođite na Konferenciju digitalnih stvaralaca

Na konferenciji koja će trajati cijeli dan posjetitelji će moći pogledati izložbu kreativnih učeničkih radova iz projekata Croatian Makersa, radionice za djecu i roditelje te predavanja atraktivnih predavača.

Martina Čizmić | 18.05.2018. / 08:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Croatian Makers u sklopu Europskog tjedna stvaralaca u subotu, 19. svibnja, u Tehnološkom parku Zagreb organizira Konferenciju digitalnih stvaralaca za djecu i odrasle. Na konferenciji koja će trajati cijeli dan posjetitelji će moći pogledati izložbu kreativnih učeničkih radova iz projekata Croatian Makersa, radionice za djecu i roditelje te predavanja atraktivnih predavača.

 

Tako će se moći pogledati brojni kreativni i tehnološki radovi koje su učenički timovi iz cijele Hrvatske izradili u sklopu Croatian Makers projekata, ali i naučiti nešto novo i zanimljivo o robotici i programiranju te sudjelovati u besplatnim radionicama.

Iz Croatian Makersa ističu kako će biti izloženi modeli robota, pametne kuće kojima se upravlja preko mobitela, uređaj za uzgoj biljaka pomoću micro:bita i mnogi drugi radovi, a većinu njih posjetitelji će moći i isprobati! Izložba radova bit će aktivna tijekom cijelog trajanja konferencije - od 10 do 17 sati.

 

Za sve one koji se žele i sami okušati u programiranju robota ili isprobati rad s micro:bitom, organizirane su besplatne radionice. Radionice će se ponavljati više puta dnevno i odvijat će se paralelno. Pozivaju sve koji žele sudjelovati da se odmah po dolasku na konferenciju registriraju za željene radionice kako se ne bi stvarala gužva.

Da ne bi bilo sve samo edukativno, pobrinut će se neobične igre i aktivnosti. Tako će djeca (ali i odrasli) moći zaigrati igru "Lupi krticu" na micro:bitu i osvojiti micro:bit, pogledati kako rade 3D printeri i ponijeti printani privjesak kući, upoznati robote koji liče na čovjeka, zaigrati robotski nogomet i mnoge druge zanimljivosti. Posjetitelji će se moći natjecati u brojnim dodatnim aktivnostima i osvojiti vrijedne nagrade!

U sklopu konferencije biti će održana i veoma zanimljiva izlaganja tijekom kojih i stariji mogu naučiti nešto zanimljivo. Tako će na samom početku konferencije svoje izlaganje održati Gareth Stockdale, glavni direktor Zaklade Micro:bit, a nakon njega okupljenima će se obratiti i Nenad Bakić, osnivač IRIM-a.

Miroslav Vrankić, osnivač tvrtke "e-glas" pričat će kako je napravio proizvod za pomoć invalidima i razvio uspješnu kompaniju. Biti će tu i Matija Kopić, suosnivač robotičke tvrtke Gideon Brothers, Albert Gajšak, tvorac igraće konzole Makerbuino te Ivan Guštin, DIY entuzijast i mentor u Radio-klubu Pazin.

Više o samoj konferenciji, kao i raspored radionica te predavanja možete pogledati na službenoj stranici.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti