Želite upoznati nogometnu legendu Pelea? Burza "ljudskog kapitala" nudi tu mogućnosti

Početna cijena virtualnog susreta s nogometnom legendom nije mala i iznosi 10 tisuća dolara, a s obzirom na interes mogla bi samo rasti.

Martina Čizmić | 01.08.2021. / 09:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Danas se (gotovo) sve može kupiti. Tako bismo mogli zaključiti nakon što je aplikacija i platforma HumanIPO oglasila kako na svojoj "burzi" nudi mogućnost upoznavanja nogometne legende Pelèa. Naravno, za određen iznos novaca.

O čemu se zapravo radi? HumanIPO je aplikacija i platforma koja zainteresiranima (najčešće obožavateljima) nudi mogućnost da "kupe", "prodaju" i "preuzmu" udjele u ljudima, baš kao što bi to radili na burzi s dionicama.

Ideja je običnim ljudima ponuditi mogućnost da upoznaju svoje idole ili zarade, ako prepoznaju potencijalnu popularnost neke od ponuđenih osoba iz javnog i poslovnog života. Princip je isti kao na burzi - svaka ponuđena poznata osoba ima određenu vrijednost, a udjeli u toj osobi (ako to možemo tako reći), garantiraju upoznavanje (za sad virtualno, a o licem u lice će se razmišljati nakon pandemije). Što je više zainteresiranih za upoznavanje dotične osobe, udjeli imaju veću vrijednost. Obožavatelji mogu kupovati udjele, realizirati upoznavanje ili pak prodavati te udjele drugima i na tome zarađivati.

U slučaju Pelèa, sav prihod koji se ostvari od kupivone virtualnog upoznavanja, bit će uplaćen u dobrotvorne svrhe. Na HumanIPO burzi nalazi se samo deset udjela, broj koji je Pelè ponosno nosio na svom dresu.

 

 

A za one kojima Pelè nije toliko interesantan, tu je pregršt drugih osoba koje bi mogle privući pozornost. Neke od njih su stalno "u ponudi", a neke, poput Pelèa, samo ograničeno vrijeme.

Koga biste vi željeli "kupiti" i upoznati uživo?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti