18. Zagreb Film Festival donosi bogat filmski program, i to u potpunosti online

18. izdanje ZFF-a održat će se u potpuno virtualnom obliku, ali s tradicionalno bogatim programom.

Martina Čizmić | 28.10.2020. / 13:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji filmova ove su godine bili uvelike zakinuti za dobre filmske premijere i omiljene filmske festivale. No, sigurno će ih razveseliti vijest da će se Zagrebački Film Festival ipak održati. Doduše, u potpunosti u online izdanju na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film

Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i offline varijanti, a sve kako bismo kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju – na velikim platnima, poručio je direktor ZFF-a.

Dodaju kako su na kraju donijeli odluku koja će omogućiti održavanje festivala i osigurati zdravlje publike.

Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje – uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu, izjavio je direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić.

Tako će se 18. Zagreb Film Festival održati prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama, te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film. Online će se održati i program INDUSTRIJA, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledamo već otkrivene naslove, laureata Venecije, srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića te poljski film Influencerica, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitnes-motivatorice u režiji Magnusa von Horna, program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka) i Radua Judea (Velika slova), a Velikih 5 ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija, nove filmove Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) i Rodriga Sorogoyena (Madre).

Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen 3. studenog. Više informacija o festivalu dostupno je na www.zff.hr.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti