Cyborg - pola čovjek, pola stroj: Hoće li ovako izgledati superautomobili budućnosti?

Cyborg je zamišljen kao pametni automobil koji bi s vremenom naučio želje i navike svog vlasnika i tako "postao" dio njega.

Martina Čizmić | 04.05.2021. / 17:00

Moderni superautomobili pomiču granice. S jedne strane, sve su brži i sigurniji, a s druge puni su napredne tehnologije i elektronike koja im pomaže da ostvare performanse kakve do sad nismo vidjeli. 

No, dizajn automobila koji je nastao u studiju talijanskog dizajnera Pierpaola Lazzarinija ne samo da plijeni pozornost svojim futurističkim izgledom, već i tehnologijom koju bi trebao imati u sebi. 

Naime, Lazzarini ga je zamislio kao superautomobil koji je spoj čovjeka i automobila. Nazvan Cyborg 001, može se pohvaliti sposobnošću pamćenja i učenja navika i želja svog vozača. Tako je zamišljeno da može zapamtiti sve - od postavki za vožnju po određenoj ruti, postavke sjedala, ali i omiljenu radio stanicu. 

Svaki put kad ga se vozi, automobil bi naučio dodatne postavke korisnika i primijenio ih sljedeći put. 

Iako je zamišljen kao superautomobil, napravljen za brzinu, Cyborg 001 imao bi prostora za četvoro putnika, a bi bilo smješteno u okvir napravljen od karbonskih vlakana što bi ga činilo izdržljivim i laganim. 

Cyborg 001 sigurno bi privukao mnoštvo pogleda da se provoza bilo kojom cestom, no, nažalost, za sad se radi samo o konceptu koji postoji na računalu, ne i u stvarnosti.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti