Samsung predstavio novu seriju pametnih telefona: S22 serija donosi dašak Note serije, ali i veću sigurnost korisnika

Iz Samsunga su posebno naglasili kako će Galaxy S22 serija pametnih telefona bit će podržana s četiri generacije Android OS nadogradnji, što bi trebalo omogućiti dugotrajnjihe i sigurnije korištenje uređaja.

Martina Čizmić | 09.02.2022. / 16:43

Samsung je na virtualnom predstavljanju predstavio svoju novu Galaxy S22 seriju koja se sastoji od S22, S22+ i S22 Ultra uređaja. Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, najnoviji Ultra model spaja najbolje od naslijeđa dvaju pametnih telefona - Note i S serije. Tako je S22 Ultra prvi uređaj iz S serije koji ima ugrađenu S Pen pametnu olovu. 

Neprestano si postavljamo nove granice u stvaranju najprestižnijih uređaja. U tom pogledu, Galaxy S22 Ultra povezuje omiljenu funkcionalnost Galaxy Note serije s najpoznatijim značajkama S serije u jedinstveno mobilno iskustvo. Ovo je veliki tehnološki iskorak koji postavlja nove standarde o tome što pametni telefon zaista može biti, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, Samsung Electronics.

Ultra spaja najbolje od dva svijeta

S Pen olovka za Galaxy S22 Ultra ima 70% manju latenciju za prirodniji osjećaj pisanja i crtanja na velikom zaslonu pametnog telefona, kao i za unaprijeđeno korištenje i istraživanje aplikacija.

Novi Galaxy S22 Ultra donosi i velika unapređenja kamere. Tako značajka Nightography na cijeloj Galaxy S22 seriji pametnih telefona omogućava snimanje oštrih, jasnih videozapisa i na prednjoj i na stražnjoj kameri, bez obzira snima li se danju ili noći. Pri tome, kamera Galaxy S22 Ultra pametnog telefona u sebi ima ugrađen 2.4um senzor piksela, što je najveći senzor piksela na nekom Samsung pametnom telefonu. On omogućava objektivima kamere da obrade više svjetla i podataka, optimizirajući razinu svjetlosti i detalja na videozapisima. Auto Framing tehnologija omgućava da kamera automatski fokusira osobe tijekom snimanja, bez obzira ima li ih jedan ili deset.

Iz Samsunga naglašavaju kako Galaxy S22 Ultra pruža mogućnost zumiranja do 100x tijekom snimanja, kao i mogućnosti umjetne inteligencije poput Portait mode načina rada. Uz Galaxy S22 i S22+ modele, i Galaxy S22 Ultra nudi ekskluzivan pristup Ekspert RAW aplikaciji, koja omogućava velik izbor alata za obradu fotografija. Time je omogućeno spremanje fotografija u RAW formatu do veličine od 16 bita za veću kontrolu uređenja s većim obujmom podataka. Također, poput DSLR kamere, moguće je povećati razinu svjetline ili zatamnjenja na fotografijama pomoću ISO postavki i brzine zatvaranja blende, prilagoditi balans bijele boje za toplije ili hladnije tonove fotografije, kao i ručno fokusirati glavni dio kadra.

Galaxy S22 Ultra je prvi model Galaxy S serije pametnih telefona koji je opremljen najnovijim 4nm procesorom te podrškom za Wi-Fi 6E tehnologiju. Baterija od 5000mAh ima podršku za super brzo punjenje od 45W što bi korisnicima trebalo omogućiti brzo punjenje i dugotrajnije korištenje uređaja. 

Prednjom stranom uređaja dominira 6.8 inčni Dynamic AMOLED 2X zaslon svjetline od 1750 nita. Vision Booster tehnologija omogućava inteligentno prilagođavanje razine svjetline tijekom dana kako bi se sadržaj uvijek mogao vidjeti na optimalnoj razini bez obzira na jačinu sunčeve svjetlosti.

Iz Samsunga su posebno naglasili kako će Galaxy S22 serija pametnih telefona bit će podržana s četiri generacije Android OS nadogradnji, što bi trebalo omogućiti dugotrajnjihe i sigurnije korištenje uređaja. 

Što se sigurnosti tiče, Galaxy S22 serija pametnih telefona osigurana je sa snažnom Samsung Knox Vault sigurnosnom platformom, koja uključuje sigurnosni procesor i memoriju za potpuno izolaciju osjetljivih podataka poput korisničkih lozinki, biometrike ili Blockchain ključeva s operativnog sustava pametnog telefona. Nadzorna ploča za privatnost One UI korisničkog sučelja olakšava uvid u pristup aplikacijama, podatcima i kameri, zbog čega korisnik može na jednostavan način odlučiti kojoj aplikaciji želi ili ne želi omogućiti pristup. Galaxy S22 serija pametnih telefona također je predstavila i nekoliko noviteta po pitanju sigurnosnih značajki poput ARM mikro-arhitekture, što sprječava cyber napade na operativni sustav i memoriju.

Galaxy S22 Ultra bit će dostupan od 9. veljače na hrvatskom tržištu za prednarudžbu kod ovlaštenih distributera i trgovina po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 10.499 kuna u varijantama od 12/256GB i 12/512GB memorije.

S22 i S22 plus - izdržljivi s dozom ekološke osvještenosti

Samsung Galaxy S22, iako je "najslabiji" uređaj u seriji, donosi pregršt zanimljivih opcija. Tako se na stražnjoj strani uređaja nalaze tri kamere – širokokutna kamera od 50MP, telefoto kamera od 10MP i ultra široka kamera od 12MP.

Galaxy S22 i S22+ pametni telefoni donose inovativni 4nm procesor kojeg pokreće najnaprednija tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja u realnom vremenu, pružajući performanse bez ograničenja s naglaskom za streaming i maksimalnu produktivnost. Automatski otkriva koju aplikaciju korisnik najviše koristi te samim time usmjerava najviše energije u nju – tako da streaming, surfanje internetom te navigacija po aplikacijama postaju jednostavniji nego prije.

Za dugotrajno korištenje brine se batrija koja kod Galaxy S22 omogućava brzo punjenje od 25W, dok Galaxy S22+ ima super brzo punjenje od 45W.

Oba uređaja opremljena su čvrstim Dynamic AMOLED 2x zaslonima, a jedina razlika je u veličini – Galaxy S22 ima veličinu zaslona od 6,1 inča, dok veličina Galaxy S22+ iznosi 6,6 inča. Zasloni omogućavaju inteligentnu Vision Booster tehnologiju koja automatski prilagođava prikaz na zaslonu prema osvjetljenju u okruženju te dodatno poboljšava kontrast boja. Osim toga, poboljšana je i svjetlina zaslona – najviša razina svjetla Galaxy S22 pametnog telefona je 1.300 nita, dok kod Galaxy S22+ uređaja ona iznosi 1.750 nita. Korisnici također mogu uživati u dijeljenju sadržaja ili pisanju bilješki s poslovnih sastanka putem Google Duo aplikacije – čak i ako se nalaze na različitim lokacijama.

Kako ističu u Samsungu, Galaxy S22 serija predstavlja dosad najizdržljivije pametne telefone jer su izrađeni od Armor Aluminum materijala – najčvršćeg aluminija okvira te opremljeni najnovijim Corning Gorilla Glass Victus+ zaštitnim staklom koje će zaštiti uređaje od grebanja i slučajnih padova s prednje i stražnje strane. Osim toga, kako su istaknuli u Samsungu, prilikom izrade ovih uređaja korišteno je 20% reciklirane plastike iz odbačenih ribarskih mreža koje su pronađene u oceanu. 

Pametni uređaji iz cijele Galaxy S22 serije bit će podržani s Android OS nadogradnjom i to za sljedeće četiri generacije što će osigurati korisnicima Galaxy uređaja ažuriranje svih najnovijih značajki po pitanju sigurnosti, produktivnosti i mnogih drugih uz maksimalnu podršku u Galaxy ekosustavu.

Galaxy S22 serija bit će dostupna od 9. veljače na hrvatskom tržištu za prednarudžbu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 6.599 kuna za Galaxy S22 te po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 7.999 kuna za Galaxy S22+ pametni telefon. 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti