Zbog male potražnje za novim iPhoneom, Apple smanjuje narudžbe od dobavljača

Za aktualni kvartal Apple je smanjio narudžbe iPhonea SE za 2 do 3 milijuna, a Ming-Chi Kuo smanjio je svoje očekivane isporuke za ovu godinu s između 25 do 30 milijuna na 15 do 20 milijuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2022. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Početkom ovog mjeseca Apple je predstavio novu generaciju svog najpristupačnijeg pametnog telefona. Kao i s prijašnjim modelima, i novi iPhone SE držao se slične formule - top hardver smješten u kućištu zastarjelog dizajna. Iz Applea su vjerovali kako će ovaj model privući korisnike koji će zamijeniti svoje postojeće modele SE, kao i one koji žele najjeftiniju ulaznicu u svijet Appleovih uređaja.

Slika nije dostupna Apple radi na potpuno novom sustavu prodaje iPhonea i iPada

U do sada objavljenim recenzijama iPhone SE pokupio je brojne pohvale, uz naglasak kako zbog dizajna iz sredine prošlog desetljeća i malog ekrana, to ipak nije telefon za svakoga.

Što se potražnje tiče, u kompaniji su za ovu godinu očekivali isporuke između 25 i 30 milijuna komada, prema poznatom analitičaru Ming-Chi Kuou. No čini se kako stvari ipak ne idu u smjeru u kojem su se Cook i ekipa nadali te je potražnja puno manja. Prema Kuou, Apple je za cijelu godinu smanjio očekivane isporuke na 15 do 20 milijuna komada, a samo za ovaj mjesec smanjili su isporuke za dva do tri milijuna komada.

Treba naglasiti kako ovdje nije riječ o smanjenju broja isporuka zbog problema s koronom u kineskim tvornicama, već je zaista problem premala potražnja. Kao jedan od dokaza da nema velike potražnje Kuo naglašava i dostupnost modela u online trgovini. Uređaji su dostupni u svim bojama i u svim memorijskim opcijama, a isporuka je sljedeći dan.

Slika nije dostupna Velika promjena zahvaljujući Samsungu: Objavljeni su novi detalji o iPhoneu 15

Novi iPhone SE dolazi s ekranom dijagonale 4,7 inča, pokreće ga čipset A15 Bionic te ima Home tipku i Touch ID. Ima i podršku za 5G mreže, a njegova cijena iznosi, za jedan Appleov uređaj, pristupačnih 430 dolara.

Izvor: MacRumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti