Velika promjena zahvaljujući Samsungu: Objavljeni su novi detalji o iPhoneu 15

Samsung za Apple razvija ekrane koji će omogućiti da tehnologija za FaceID bude smještena ispod ekrana te neće biti vidljiva oku.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.03.2022. / 13:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple i Samsung veliki su konkurenti na tržištu pametnih telefona, no to ih rivalstvo ne sprječava u suradnji od koje i američka i južnokorejska kompanija imaju veliku korist. Zahvaljujući takvoj suradnji Apple bi sljedeće godine mogao predstaviti novi model iPhonea 15 u kojem više neće biti notcha, odnosno hardverskog ureza u kojem su smješteni kamera i tehnologija za prepoznavanje lica.

Slika nije dostupna Informacije koje treba znati prilikom kupovine, ali i prodaje telefona: Evo koji uređaji najmanje i najviše gube na vrijednosti

Prema pouzdanim izvorima iz industrije, Samsung Display za Apple razvija ekran koji će omogućiti implementaciju tehnologije FaceID ispod tog ekrana. Takvi ekrani navodno još nisu dovoljno dobri da se ispod njih postavi kamera (tj. da bude skrivena ispod ekrana), no s tehnologijom prepoznavanja lica ne bi trebalo biti problema.

Ako su te informacije istinite i ako ne dođe do nekih neočekivanih situacija, to bi značilo da generacija iPhonea koju će Apple predstaviti sljedeće godine neće imati notch, ali ekran neće biti u potpunosti napravljen u jednom komadu. Dok će senzori za FaceID biti smješteni ispod ekrana, prednja kamera bit će smještena u rupici u zaslonu. Treba naglasiti kako bi ovu opciju trebali imati samo Pro modeli Appleovih pametnih telefona.

Iako su neke kompanije već predstavile telefone čije su kamere za snimanje selfija smještene ispod ekrana te su u potpunosti skrivene, kvaliteta snimaka snimljenih takvim kamerama nije se pokazala zadovoljavajućim. Iz istog razloga i Apple se (još) neće odlučiti na implementaciju te tehnologije tako da skrivene kamere ispod ekrana ne treba očekivati na iPhoneu, ali i top-modelima drugih proizvođača još godinama.

Slika nije dostupna Kakva dominacija! Na listi top 10 najprodavanijih telefona na svijetu čak je 7 modela jednog brenda

Na razvoju ove tehnologije Samsung surađuje s kanadskom tvrtkom OTI Lumionics, a prije nego što se 2023. pojavi u modelu iPhone 15 Pro, takve ekrane možemo očekivati na Samsungovim savitljivim telefonima Z Fold 5 i Z Flip 5 koje će također predstaviti sljedeće godine.

Izvor: PocketNow

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti