11 najčitanijih postova ovaj tjedan

Jedan vrlo dinamičan tjedan je iza nas. Imali smo nekoliko postova koji su odmah skočili među načitanije postove tjedna, pa smo ih tako u ovom zasebno postu istaknuli sve na jednom mjestu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.01.2013. / 17:04

11 najčitanijih postova ovaj tjedan

Jedan vrlo dinamičan tjedan je iza nas. Imali smo nekoliko postova koji su odmah skočili među načitanije postove tjedna, pa smo ih tako u ovom zasebno postu istaknuli sve na jednom mjestu.

Neki od vas su može nešto od ovoga propustili pa zato ovaj puta imate sve linkove ispod i sve što treba jest klinuti.

Kim Dotcom lansirao svoj novi servis Mega, najavio MegaMovie

  • Kao što je ranije najavio na Twitteru, Kim Dotcom danas — na godišnjicu kada je ugašen njegov prijašnji servis Megaupload — lansirao nasljednika pod nazivom Mega.

14-godišnji Aaron Swartz u intervjuu predvidio budućnost interneta

  • U intervjuu 2001. godine javnoj radio postaji WBEZ, tada 14-godišnji Aaron Swartz zaslužan za razvoj RSS standarda objasnio je voditelju kako je on zamislio da će izgledati budućnost interneta.

Devet zanimljivih i korisnih Coursera kolegija koji započinju do kraja ovog mjeseca

  • Obrazovanje će u 2013. godini doživjeti ogromne promjene. Na zapadu su ovi trendovi već prisutni, a i naša regija sve manje zaostaje za njima. Troškovi studiranja i potreba za cjeloživotnim učenjem mnoge servise za e-učenje učinili

Windows 8 Start kakav je od početka trebao biti - Pokki predstavio novu nadograđenu verziju svojeg desktop Starta

  • Budimo realni - Metro filozofija na Windowsima 8 jednostavno ne funkcionira s tipkovnicom i mišem. Kao da ste prisiljeni pisati s lijevom rukom, a dešnjak ste. Srećom, mnoge kompanije među

Facebook omogućio besplatne pozive za korisnike iPhone uređaja u SAD-u

  • Početkom ovog mjeseca Facebook je počeo testiranje poziva unutar svoje Messenger aplikacije za iPhone korisnike u Kanadi uz istovremenu najavu lansiranja usluge u SAD-u

40+ ponuda za posao u IT-u

  • Ovaj tjedan za vas smo izdvojili četiri posla, od kojih se više manje svi svode na programere, pa tako ukoliko imate iskustva i u potrazi ste za poslom, ovo je idealna prilka.

Kako promijeniti logo operatera na iPhoneu ili iPadu bez jailbreaka [VIDEO]

  • Iako je ovaj proces vrlo jednostavan, dobro je pratiti upute koje je pripremi Macmixing u videu koji se nalazi ispod. Dakle, možete umjesto naziva operatera staviti štogod želite, primjerice logo vaše tvrtke pa se tako pohvaliti frendovima.

Programer za vlastiti posao koristio vanjske usluge iz Kine, dan provodio na Redditu i eBayu

  • Sigurnosna revizija jedne američke kompanije prošle godine je otkrila da je jedan od najboljih programera u kompaniji za vlastiti posao koristio vanjske usluge iz Kine, odnosno da je outsourcao svoj posao kineskim programerima. Svoje radno vrijeme proveo je zabavljajući se

Nova Facebookova tražilica omogućit će detaljniji uvid u traženi pojam [VIDEO]

  • Facebook je zamijenio svoju postojeću alatnu traku novom koja od sada sadrži samo logo tvrtke no omogućuje novo i detaljnije pretraživanje.

Facebook indeksirao sadržaj korisnika i predstavio 'Graph Search', svoj alat za pretraživanje (društvene) mreže

  • Mark Zuckerberg otvorio je Facebookovu konferenciju koju je najavljivao kao “Come and see what we’re building” uvodnom pričom o stvarima na kojima se Facebook razvijao.

Mi smo zemlja apsurda

  • Zašto nema investicija u Hrvatskoj? Zašto se ne pokreće dovoljno novih tvrtki? Razloga je puno, previše za jedan nekonvencionalni blog post.
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti