16. Festival znanosti obilježava "Otkrića koja su promijenila svijet"

16. Festival znanosti posvećen je otkrićima u znanosti, a obilježit će i godišnjicu rođenja nekoliko poznatih hrvatskih znanstvenika.

Martina Čizmić | 11.04.2018. / 09:27

Djeca u znanosti (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Diljem Hrvatske, od 16. do 21. travnja, održati će se 16. Festival znanosti s ciljem popularizacije rada zanstvene zajednice i znanosti općenito.

Uz bogat i raznovrstan program u 22 hrvatska grada (Bjelovaru, Čabru, Dubrovniku, Malom Lošinju, Karlovcu, Klani, Našicama, Ogulinu, Opatiji, Osijeku, Otočcu, Požegi, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima, Zadru i Zagrebu) svi zaintersirani moći će saznati više o najnovijim dostignućima u znanosti i tehnologiji, ali i sudjelovati u poboljšanju dijaloga između znanstvene zajednice i javnosti. 

16. Festival znanosti održava se u znaku teme "otkrića", a tradicionalno se nude i druge teme sa različitih znanstvenih područja. Ove će se  godine obilježiti i godišnjica rođenja Franje Hanamana (rođen 1878.-1941.), Ferdinanda Kovačevića (1838.-1913.) i Marina Getaldića (1568.-1626.).

Festival znanosti u Zagrebu tradicionalno je mjesto s jednim od najopsežnijih programskih sadržaja u kojem sudjeluje preko dvjesto sudionika koji su pripremili 8 izložbi, 46 predavanja, 55 prezentacije, 109 radionica… Glavnina programa odvija se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a osim toga program će se odvijati na još 7 različitih gradskih lokacija.

Više o nacionalnom programu festivalskih događanja možete pročitati na internetskoj stranici http://www.festivalznanosti.hr/2018/

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti