2D platformeri iz domaće radionice videoigara

Hrvatska industrija videoigara je u ekspanziji, što dokazuje i najveći ovogodišnji Reboot InfoGamer sajam.

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.11.2017. / 09:47

Galerija

Na ovogodišnjem Reboot InfoGamer sajmu posjetitelji mogućnost zaigrati novi projekt koji stiže ravno iz Machina Academy Inkubacije. Riječ je o igri Damon’s Quest iza koje stoji mladi studio Firm A, suosnivač i programer Ivan Vulić, suosnivač Vibor Meglaj i Anamarija Kolar, lead artist igre.

Riječ je o jednostavnom, ali vrlo zabavnom 2D platformeru za sve nostalgičare. Priča prati narcisoidnog vražićka, tj. demona koji se nalazi u financijskim poteškoćama pa je primoran novac posuđivati od oca i lihvara te žicati sestru da mu besplatno izrađuje plakate za festival koji je odlučio održati sebi u čast. Zbog svojih je postupaka izgubio simpatije mnogih, ali on u tome ne vidi nikakav problem.

Foto: ZIMO

Damon’s Quest igra je inspirirana starijim igrama s NES (Nintendo Entertainment System) i SNES (Super Nintendo Entertainment System) platformi i ima super responzivne kontrole za pravi retro gaming doživljaj. Cijela je grafika vrlo jednostavna i šarena, a iza nje stoji lead artistica igre, buduća slikarica Anamarija Kolar.

Foto: ZIMO

Igru smo imali prilike zaigrati na sajmu i prisjetiti se nekih starih vremena oldschool igara. Damon’s Quest je vrlo zabavna retro igra koju ćete moći igrati satima, u što se možete uvjeriti i sami ako navratite do Machina Inkubacije na Reboot InfoGameru. Ovaj zanimljiv platformer na tržište stiže u jesen sljedeće godine i iizlazi na PC platformu, ali postoji mogućnost lansiranja na Xbox One i PlayStation 4 platforme.

Igra za sve nesuđene zubare

Još jedan naš nezavisni studio koji na svojoj igri pomoću programa Inkubacije zagrebačke škole game dizajna Machine je Pixel Cabaret. Riječ je o hrvatskoj fantasy igri Orc Dentist koja je zamišljena kao prvi simulator zubarstva na svijetu.

Glavni lik ove čudnovate igre jest ork koji je ujedno i zubar. Stavljen u ulogu stomatološkog stručnjaka u pomaknutom svijetu mačai magije, igrač mora popravljati zube nebrojenim bićima – od orkova i skeletona do divova i zmajeva.

Foto: ZIMO

Uz kampanju baziranu na priči i 30 jedinstvenih nivoa, Orc Dentist krasi i impresivna 2D rukom crtana grafika koja će zasigurno privući mnoge ljubitelje stripa.

Izlazak igre očekuje se tijekom 2018. Godine za PC, iOS te Android platforme.

Dok igra ne izađe na tržište, njen razvoj možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti