3 pametne narukvice do 20 dolara, koju odabrati?

Pametni nosivi gadgeti sve više postaju svakodnevica u današnjem svijetu, no što odabrati? Koliko novaca odvojiti?

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.02.2017. / 20:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Raspon cijene današnjih pametnih gadgeta varira od par dolara pa do nekoliko stotina dolara. Iako skuplji uređaji možda izgledaju ljepše, imaju ispolirane aplikacije, ne znače nužno da nude bolje opcije.

Ovaj puta na testu smo imali tri različite pametne narukvice koje više manje dijele iste mogućnosti, odnosno mjerenje koraka, pregled obavijesti s pametnog telefona, otkucaje srca i mjerenje spavanja, kao i broj koraka i još neke sitnice. Iako je ova tehnologija još uvijek u počecima, smatram da je bolje krenuti s jeftinijim opcijama, vidjeti kako funkcionirate s njima, pa tek onda ako vam je to stvarno potrebno, onda se možete odlučiti za nešto konkretno.

Naime, sve tri narukvice, MGCool Band 2, No.1 F1 i Zeblaze B1 koliko su slične, toliko su različite, pa krenimo redom.

No. 1 F1

No.1 je još jednom dokazao da može napraviti dobar i jeftin uređaj. F1 podsjeća na prve verzije Nike-ove pametne narukvice u nešto slabijem izdanju. Narukvica je prilično dobro napravljena, lijepo leži na ruci, ne smeta pri svakodnevnom korištenju, pokazuje sve što trebate znati s vašeg pametnog telefona, no minus je zaslon osjetljiv na dodir koji ispravno radi samo na jednom rubu. Iz iskustva možemo reći da smo se vrlo brzo navikli na taj ‘minus’ te jednostavno koristili zaslon na taj način. Aplikacija je dosta dobro napravljena, možemo reći da je i najbolja od sva tri modela koja smo testirali. No.1 je ušao nešto dublje u razradu aplikacije, pa tako možete vidjeti detalje spavanja prema pojedinom danu, dok to kod drugih narukvica nije moguće.

 

 

MGCool Band 2

Također vrlo dobar odabir iako nema zaslon osjetljiv na dodir, već ‘home’ tipku kojom više manje upravljate svime na uređaju. Moguće je upravljati i glazbom na pametnom telefonu, te čak okinuti koji selfie. Sama narukvica nešto je dimenzijama veća od No.1 pa bi to možda stavili pod minus, kao i samu razradu aplikacije koja nije dotjerana kao što je to kod No.1.

 

 

Zeblaze Zeband 2

Ovu narukvicu bi stavli na zadnje mjesto čisto zato što izgledom više priliči za žene, čime se drastično smanjuje klijentela. Sam sat nije na razini na kojoj su prijašnja dva, pogotovo radi slabijeg ekrana, a i osobno mi se ne sviđa činjenica da sat morate izvaditi iz gumenog remena da biste ga mogli napuniti. Aplikacija je također dosta površno napravljena. Iako Zeband 2 nudi gotovo sve mogućnosti kao i prijašnje dvije, za iste novce možete dobiti bolji uređaj.

 

 

Zaključak

Ako se mene pita, pobjednik je definitivno No.1 F1. Mora se znati da niti jedan Kinez neće napraviti detaljno aplikaciju i uređaj kao neki premium uređaji, pa se tako recimo datum prikazuje u formatu 2017-02-07 umjesto primjerice 07.02.2017, no to i ne bode toliko za oko s obzirom da se radi o uređaju koji košta 100 kuna i nudi hrpu mogućnosti. Drugo mjesto pripada MGCool Band 2 radi nešto lošije razrađene aplikacije, no na zadnje mjesto smjestili bi Zeband 2 jer su ograničili publiku i napravili su nešto lošiji uređaj naspram prijašnja dva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti