Cilj YouTube simfonijskog orkestra bio je omogućiti klasičnu glazbu iz Opera Housea u Sydneyu dostupnu svima.

Prije desetak dana, YouTube Symphony Orchestra 2011 održao se u Opera Houseu u Sydneyu, te se koncert prenosio putem streaminga širom svijeta.

Događaj koji je trajao tokom tjedna koji je završio finalnom događaju kojem je prisustvovao 101 glazbenik iz 33 zemlje. Ovo je prvi puta da su se glazbenici širom svijeta spojili i ostvarili novo kulturno iskustvo.

U tri i pol satnom Grand Finaleu, ljudi željni ovakve glazbe budili su se diljem svijeta u različitim vremenskim zonama kako bi popratili ovaj događaj, pa je tako zabilježeno 33 milijuna gledatelja iz 189 zemalja diljem svijeta koji su koncert pratili putem interneta.

Ta brojka uključuje čak 2.8 milijuna gledatelja koji su koncert pratili putem mobilnih uređaja, stvarajući tako jedan od najvećih streaming događaja do dan danas.

Ukupno je preneseno 422 terabajta podataka, no ukoliko vam taj broj ne znači mnogo, kao usporedbu možemo uzeti da bi to bi ekvivalent 145 milijuna MP3 datoteka.

U kategoriju top 10 država koje su pratile ovaj događaj spadaju: SAD, Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Rusija, Australija, Velika Britanija, Brazil i Taiwan.

Pogledajte i video kako je cijeli koncert izgledao, a ukoliko ste ljubitelj klasične glazbe, imate preko 2 i pol sata glazbe za uživanje, uz naravno YouTube vide u HD-u.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju