4 alternative Google Readeru

Kako je najavljeno, Google 1. srpnja gasi svoj servis Google Reader, kako bi se fokusirao na svoje nove projekte — u prenesenom smislu Google+.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.03.2013. / 10:22

4 alternative Google Readeru

Kako je najavljeno, Google 1. srpnja gasi svoj servis Google Reader, kako bi se fokusirao na svoje nove projekte — u prenesenom smislu Google+.

No, unatoč odluci da Google gasi Reader, puno korisnika još uvijek voli svesti sve na jedno mjestu, jer svi znamo koliko je teško pratiti sve informacije razbacane na 100 različitih strana. Cnet je objavio 5 odličnih alternativa od kojih i sam koristim nekoliko njih.

Osim što RSS čitače danas imamo na webu, sve više ih koristimo i na mobilnim uređajima stoga je bitno pronaći nešto što radi, kako bi Ameri rekli 'seamlessly' na svim platformama. U nastavku pogledajte 4 najboljie alternative od kojih vam neke čak nude i jednostavno prebacivanje s Google Readera.


1. Feedly


Ovaj servis možda je najbolja alternativa Google Readeru koja nudi najjednostavnije prebacivanje podataka s Google Readera doslovno jednim klikom. Dizajn aplikacije je odličan i vrlo pregledan, što mi se odmah dopalo. Također moguće je naravno složiti i kategorije prema vašim potrebama, no ono što je odlično jest da sve ostaje jednako organizirano kao što je to bilo na Googleu. Možda prednost je to što je dizajn ipak malo ljepši i lakše je pronaći kvalitetan sadržaj. Ako ste voljeli Reader ovo je svakako najbolja opcija.

iOS | Android | Web


2. Pulse


Ovo je također jedan od servisa koji koristim za pronalaženje sadržaja, a nedavno smo pisali kako ga je kupio LinkedIn. Pulse je odličan i također vrlo pregledan, te jednostavan za korištenje. Odmah na početku vam se prikazuju kategorije koje možete organizirati prema vašim potrebama, a možete ga naravno koristiti na svim uređajima. Pulse je recimo veći konkurent Flipboardu nego Feedlyu, no svakako alternativa vrijedna spomena.

iOS | Android | Web


3. Google Currents


Iako je Google odlučio ugasiti Reader, kompanija još ima asa u rukavu koji se zove Currents. Ovaj servis omogućuje vam organizaciju sadržaja u obliku magazina a sve to kako bi vam bilo preglednije čitati isti. Nedostatak ovoga je to što je dostupan samo za iOS i Android, dakle nema web verzije.

iOS | Android | Web


4. Flipboard


Definitivno jedan od najjačih i najkvalitetnijih RSS readera na tržištu, no isto kao i kod Currentsa, Flipboard je dostupan samo na mobilnim platformama, no u tom segmentu obavlja itekako dobar posao. Flipboard ima predivno sučelje, vrlo je jednostavan za korištenje i nudi pregršt mogućnosti. Flipboard je jedna od odličnih alternativa koju svakako valja isprobati — ako još niste.

iOS | Android

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti