5 novih mogućnosti IPTV-a

Mali je broj korisnika fiksnog interneta koji još nisu čuli za IPTV uslugu, onaj treći i trenutno najatraktivniji dio popularnog 'triple play' paketa.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 11.02.2014. / 08:00

5 novih mogućnosti IPTV-a

Mali je broj korisnika fiksnog interneta koji još nisu čuli za IPTV uslugu, onaj treći i trenutno najatraktivniji dio popularnog 'triple play' paketa.

Sistem kroz koji se putem interneta isporučuju televizijski servisi uzeo je maha i na hrvatskom tržištu, a od inicijalnog predstavljanja usluga je itekako napredovala.  

Osvrnut ćemo se na nekoliko novih mogućnosti koje idu u prilog rastućoj popularnosti IPTV-a, koje bi vas mogle uvjeriti da i vi postanete korisnik usluge.

1. Televizor postaje društvena mreža

Komuniciranje s drugim korisnicima putem televizora, slanje preporuka sadržaja koji su bili ili će tek biti emitirani, dijeljenje fotografija i video zapisa (ili čak poklanjanje filmova iz videoteke) pretvorili su IPTV platforme u društvene mreže. Operatori u zemljama s najvećim brojem IPTV korisnika uočili su prednosti umrežavanja svojih korisnika, a prvi slični koraci napravljeni su i na domaćem terenu.

2. Programski paketi po vlastitom ukusu

Uz osnovne programske pakete, IPTV danas nudi i niz dodatnih tj. premium sadržaja i kanala koji mogu zadovoljiti potrebe fanova filmskih, sportskih, zabavnih ili dokumentarnih tema. Kao trend se u zadnje vrijeme pojavljuju i pojedinačni dodatni kanali, koji se mogu zakupiti po prilično niskim cijenama.

3. Zbogom, daljinski!

Iskustvo upravljanja TV-om postaje punije i bogatije ako daljinski upravljač zamijenimo pametnim telefonom ili tabletom. Oni su ionako stalno uz nas, bez obzira nalazimo li se na cesti ili u toplom dnevnom boravku. Zato se i razvijaju razna aplikativna rješenja koja nude napredne mogućnosti upravljanja sadržajima.

4. Sadržaje gledamo gdje i kada želimo

Takozvani 'TV everywhere' koncept omogućuje nam da televizijske programe pratimo i u pokretu, na uređajma poput tableta, smartphonea ili netbooka. Razvoj LTE mreže mogao bi dodatno popularizirati uslugu čije su prednosti već prepoznali ljubitelji sporta (koji sada, bez obzira na lokaciju, više ne propuštaju važne utakmice).

5. ...I to nije sve!

Videoteke s nekoliko tisuća naslova dostupnih jednim klikom, integrirani društveni servisi poput Facebooka i YouTube-a, kvalitetna slika, pregledni i detaljni programski vodiči, slušanje radijskih stanica... Broj mogućnosti koje su nam dostupne putem televizora svakim danom raste. Tako će i ostati s obzirom na velik interes za IPTV uslugu koju (kaže Tvornica istraživanja) u 2014. godini u svoje domove planira uvesti 110.000 novih korisnika iz Hrvatske.

Ako vam sve spomenuto zvuči zanimljivo, vrijeme je da napravite prvi korak prema IPTV-u u vašem domu. Iskonova IPTV ponuda nudi najoptimalniju ponudu kanal već u osnovnom paketu. Sve što trebate jest kliknuti na sliku ispod i saznati više informacija o IskonTV-u!

5 novih mogućnosti IPTV-a

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti