5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Polako ulazimo u tjedan kada Apple planira svijetu predstaviti novu generaciju iPhone uređaja. Radi se o događaju zakazanom za 9. rujan kada će...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 06.09.2015. / 13:23

5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Polako ulazimo u tjedan kada Apple planira svijetu predstaviti novu generaciju iPhone uređaja. Radi se o događaju zakazanom za 9. rujan kada će oči IT zajednice biti uprte u San Francisco, na tradicionalnoj lokaciji u Bill Graham Civic Auditoriumu.

Kao i prije svakog keynotea, Apple pokušava sve detalje zadržati unutar zidova tvrtke do samog kraja, no izgleda da rijeku glasina ne može zaustaviti ni najjači brand na svijetu. Korisnici već po tradiciji znaju da mogu očekivati novi iPhone 6S ili pak 7, no sudeći prema glasinama Apple je radio na još nekoliko noviteta.
 

iPhone 6S i 6S Plus
 



Ono što se sa stopostotnom sigurnošću može potvrditi jest prezentacija novih modela iPhonea, a prema nekom redoslijedu očekuje nas novi iPhone 6S u standardnoj verziji te onoj većoj naziva 6S Plus. Vjerujući glasinama, novopečeni iPhoneovi trebali bi podržavati Force Touch tehnologiju koju smo imali prilike upoznati u najnovijoj liniji njihovih Macbook prijenosnika, 20-megapiskelnu kameru s podrškom za snimanje videa u 4K rezoluciji, a sve će to pogoniti Appleov A9 procesor.

Što se ergonomije tiče, kućišta novih iPhoneova bi trebala biti izrađena od istog aluminija od kojeg je proizveden i Apple Watch, koji je za razliku od onog korištenog na iPhoneu 6 tanji za 1 mm. Spominje se i prošireni spektar boja pa bi tako novi modeli mogli izaći i u rozoj boji - za ženski dio korisnika.  
 

iPad Pro
 

5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Kako se sve više približavamo 9. rujna, stiže sve više „leaked“ materijala koji potvrđuju glasine o predstavljanju nove linije iPad tableta – naziva Pro. Navodno će se raditi o tabletu sa zaslonom dijagonale 12 inča, a spominje se kako će dolaziti i sa stylus olovkom. Sve u svemu, radi se o uvećanoj inačici iPad Air modela za one zahtjevnije korisnike kojima 9“ nije dovoljno.

Ako se nagađanja pokažu točnima, postoji velika vjerojatnost kako će Apple odlučiti malo pričekati i predstaviti novi Pro u paketu s osvježenom linijom Macbook prijenosnika, kasnije ove godine.
 

Apple TV kao kućni iPhone

5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Što se tiče Apple TV-a, možemo očekivati velike promjene u hardveru. S obzirom na to da kompanija nije osvježila Apple TV još od 2012., vrlo je vjerojatno kako nas očekuje nova linija Apple TV uređaja koja bi trebala podržavati televizore sa zaslonom na dodir što bi znatno promijenilo način na koji upravljamo TV-om. Možda zvuči malo čudno, no sve ukazuje na uporabu touchscreen tehnologije.

Uz hardverski refresh navodno stiže i nova generacija Apple TV softvera koja bi se trebala temeljiti na iOS-u, što bi moglo značiti kako ćemo se uskoro moći i igrati na televizorima, a developerima bi se dodatno proširilo tržište.

 

iOS, OSX i watchOS 2

5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Oko Appleovih operativnih sustava ne treba puno pričati, budući da je kompanija gotovo sve najavila ranije ove godine na WWDC konferenciji. Možemo očekivati novu verziju iOS operativnog sustava predinstaliranu na friško predstavljenim iPhoneima 6S, a vjerujući glasinama kineskih izvora, postoji vjerojatnost kako ćemo novi OS X El Capitan moći preuzeti tek kasnije ove godine budući da Apple još radi na ispravljanju bugova.

Korisnici Apple Watcha mogu očekivati novi watchOS 2 koji bi trebao biti predstavljen zajedno s novim iOS-om 9.

 

Hey Siri, give us a hint.
 

5 stvari koje možemo očekivati od Appleovog eventa 9. rujna

Kao i svake godine, Apple čuva još jedno iznenađenje za dan nakon eventa. Priča se kako bi nas ove godine mogli iznenaditi s nadogradnjom Apple Music servisa, a u igri je i predstavljanje iPada Pro. Kako uvijek Apple ima zadnju riječ, sve je moguće.

Sve u svemu, treba priznati kako je Apple ove godine uspio sačuvati dosta detalja sve do samog predstavljanja pa nam tako ni Siri ne može dati smjernice na ono što nas točno očekuje za tri dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti