6 milijardita slika objavljena na Flickru

Slika cvijeta korisnika pod nadimkom eon60, 6 milijardita je slika koja je objavljena na ovom servisu za dijeljenje fotografija od njegovog osnutka.

Zimo Zimo Zimo | 05.08.2011. / 14:14

6 milijardita slika objavljena na Flickru

Slika cvijeta korisnika pod nadimkom eon60, 6 milijardita je slika koja je objavljena na ovom servisu za dijeljenje fotografija od njegovog osnutka.

Kako stoji na blogu Flickera, u pet godina postojanja Flickr bilježi rast uploada slika od 20 posto iz godine u godinu.

Uz pomoć tagova, geotagova, informacija o fotoaparatu, komentarima, grupama, naslovima i još mnogo raznih opisa samih fotografija, korisnicima je omogućeno lakše istraživanje slika koje ih interesiraju, a u prilog tome ide i 6 milijardita slika korisnika eon60.

Naime, Flickr je povodom ove brojke kontaktirao vlasnika slike, koji ističe kako se fotografijom bavi već 40 godina, te koristi dva fotoaparata, odnosno Nikon D70 i Panasonic LX3. Također, eon60 navodi kako ga interesiraju razne slike, te da nema posebnih kriterija, a za istraživanje slika koristi upravo prije napomenute informacije o slikama.

Slika je poslikana u njegovom dvorištu u Croscosmii, gdje se ovaj cvijet tretira kao trava, no fotografija je bila interesantna radi svojih boja i oblika.

Za usporedbu TheNextWeb piše kako Facebook bilježi oko 100 milijuna uploadanih fotografija dnevno, što znači da samo u dva mjeseca može premašiti ukupan broj uploadanih fotografija na Flickru.

S druge strane, statistike objavljene u veljači pokazuju kako su konkurenti servisi Photobucket zabilježili 8 milijardi uploadanih fotografija, a Google Picasa 7 milijardi, dok je u to vrijeme Flickr imao 5 milijardi.

No kao i svaka druga konkurencija tako i ova ima svoje korisnike koji iz nekog osobnog razloga objavljuju slike na sebi najdražem servisu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti