7 najvećih najava Gamescoma

Gamescom je i ove godine pun iznenađenja. Nvidia je obećala osvijetliti cijelu gaming industriju, a kreatori megapopularne Witcher franšize su nas u svome novom naslovu odveli u budućnost.

Filip Krizmanić | 22.08.2018. / 18:01

Gamescom (Foto: Getty)
Gamescom (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Tisuće gamera i ove se godine okupilo u Njemačkoj na najvećem europskom sajmu videoigara i svega što uz gaming industriju dolazi - Gamescomu.

Bilo da Gamescom pratite radi hardvera ili softvera, velike su šanse da kući nećete otići razočarani.

Na sajmu će biti predstavljeno mnoštvo novih naslova kao i konačno izdanje pune verzije PUBG-a za Xbox One (i to bez bugova).

Nvidia obećala svjetlu budućnost u gaming industriji

Svi su zainteresirani za najnoviju tehnologiju kojom će pokretati svoje najdraže igre. Nakon nekoliko mjeseci najava i iščekivanja, Nvidia je napokon na Gamescomu najavila najnovije RTX grafičke kartice. Ono što ove kartice čini posebnima je takozvana ‘Ray tracking’ tehnologija za koju Nvidia tvrdi da će promijeniti cijelu industriju.

Pomoću te tehnologije će se na potpuno drugačiji način stvarati ambijentalna i globalna osvjetljenja u igrama. Drugim riječima, svjetlo će se u stvarnom vremenu reflektirati sa svih površina i tako omogućavati igrama da postižu realniji izgled nego ikada prije.

Gamescom (Foto: Getty) Gamescom (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Na Xbox One napokon stiže puno izdanje PlayerUnknown’s Battlegrounda

Tijekom Microsoftove Xbox prezentacije, najavljeno je da će PUBG na konzolu stići 4. rujna. Također su najavili da će igra biti optimizirana i bez bugova.
Malo tko im je to povjerovao.

PC verzija igre izašla je u prosincu, te još uvijek nije u potpunosti optimizirana. To je nedavno priznao i tim iza PUBG-a, a u pokušaju da se iskupe svojim fanovima su lansirali kampanju “Popravi PUBG”.

 

Kreatori Witchera ovaj nas put odvode u budućnost

O Cyberpunku se priča već neko vrijeme te fanovi gladno iščekuju svaku novost o novom naslovu CD Projekt Reda. Iako ni na ovom Gamescomu nisu najavili točan datum izlaska, barem su malo utažili glad fanova novim screenshotovima iz igre.

Cyberpunk 2077 bit će smješten u distopijskoj budućnosti u kojoj vladaju moćne organizacije a ljudi su stopljeni s tehnologijom i AI-jevima.

 
Osveta Samuraja

Nova igra Hidetaka Miyazakija, kreatora Dark Soulsa i BloodBornea, odvesti će nas na put osvete i časti. Sekiro: Shadows Die Twice biti će smješten u Japanu u 16. stoljeću, gdje ćemo biti u ulozi samuraja koji se osvećuje klanu koji mu je odrezao ruku. Na Gamescomu je najavljeno da će igra izaći 22. svibnja 2019. godine.

 

U paklu Drugog svjetskog rata

DICE je ove godine na Gamescomu objavio dva nova trailera za svoj Battlefield 5. Oba trailera otkrivaju malo više o igri nego se prije znalo. Primjerice, otkriveno je da će se bazirati na poboljšavanju likova te da će igra nagrađivati igranje u timovima.

Battlefield 5 je u početku bio dočekan s mnogo kritika jer fanovi tvrde da DICE previše mijenja povijesne činjenice o Drugom svjetskom ratu. Međutim, na Gamescomu se o tome nije pričalo.

Battlefield 5 bi na police dućana trebao doći 19. listopada.

Battlefield V (Foto: Nvidia) (Foto: Nvidia)

Život je čudan

Life is Strange svojom je originalnošću osvojio srca fanova diljem svijeta. Na njihovu radost, Square Enix je ove godine na Gamescomu prezentirao službeni trailer za Life is Strange 2. Iz trailera možemo vidjeti da je i ovaj naslov podjednako dramatičan i težak kao i njegov prethodnik.

Fallout 76 dobio novi crtić

Bethesda je na Gamescom došla sa sličnom taktikom kao i CD Projekt Red. Bez točne najave izlaska Fallouta, ali s nečim što će fanove dodatno zainteresirati za igru - crtićem. Iz crtića se nažalost ne može iščitati mnogo, ali zato dobro opisuje zašto će novi sustav kampiranja biti izrazito važan.

 

 Izvori: BBC, CNET

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti