7 stvari koje bi Apple danas mogao predstaviti na ‘Watch’ eventu

Danas u 19 sati po našem vremenu zakazana je konferencija za novinare na kojoj će Apple objaviti detalje o Apple Watchu, novom gadgetu u koji kompanija polaže velike nade.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.03.2015. / 08:09

7 stvari koje bi Apple danas mogao predstaviti na ‘Watch’ eventu

Danas navečer zakazana je konferencija za novinare na kojoj će Apple objaviti detalje o Apple Watchu, novom gadgetu u koji kompanija polaže velike nade.

Glasina ima mnogo, no za razliku od predstavljanja iPhonea i iPada s prijašnjih događaja, nema puno detalja oko novog Watcha, osim nekoliko špekulacija te informacija koje su nam poznate od prošle konferencije.

Cijena

Od kada ga je Apple predstavio, oko Watcha je obavijen velo tajne kada pričamo o cijeni. Jedino što je sigurno poznato jest da će najniža cijena baznog modela koštati 349 dolara, a nagađanja su svakakva, pa tako neki kažu da će raspon cijena biti od spomenutih 349 dolara do čak 19.999 dolara za zlatnu verziju sata. U nastavku možete vidjeti predviđanja koja su objavljena na 9to5mac.com forumu koja također pokazuju razliku između muške i ženske izvedenice sata.

7 stvari koje bi Apple danas mogao predstaviti na ‘Watch’ eventu

Značajke

Osim cijene, tajna je i sama baterija. Nagađanja su da bi baterija izdržala tek jedan dan, odnosno svega par sati ukoliko ga koristite bez prestanka, što je rijetko kada slučaj. No isto tako šuška se da Apple ima “Power reserve” sustav koji će pobrinuti za bateriju. 

Dodaci

Apple Watch je sigurno jedan od proizvoda kompanije kojim se želi duboko zakoračiti u svijet mode. Osim što uređaj ima razno razne mogućnosti, koju su također još uvijek nepoznanica, korisnici će moći birati između raznih verzija remena što od Applea što od samih partnera. Remeni će se također moći kupiti zasebno, a nagađa se da će cijena biti od 49 dolara za sport edition, pa do 149 dolara za verziju od nehrđajućeg čelika.

iOS 8.2

Novi operativni sustav bit će prilagođen za komunikaciju između iPhonea i Watcha. Nadogradnja bi također uključivala i veće promijene u samoj Health aplikaciji, koja će očito biti jedna od snažnijih strana Appleovih eko sustava budućnosti, naravno uz Apple Pay. Također, trebala bi biti predstavljena Companion aplikacija koja će omogućavati postavke za Apple Watch na samom iOS uređaju.

Apple Pay

Watch će služiti i za beskontaktno plaćanje putem Apple Pay servisa koji uzima sve više maha na tržištu transakcija.

MacBook 

Već duže kruže priče da će Apple predstaviti novi, tanji MacBook nešto novijeg dizajna s USB3 konektorom, a u javnost su procurile i slike navodnog 12” MacBook Air-a. Isto tako danas bi mogli vidjeti i novi MacBook Pro s boljim tehničkim specifikacijama.

Muse

Kao što je slučaj skoro svaki puta, ovaj puta na pozornicu bi mogao stati jedan od poznatih rock sastava Muse, barem prema trenutno dostupnim informacijama.

Što će od svega ovoga biti točno saznat ćemo večeras, a do onda još imamo vremena baviti se drugim temama, jer će večer zasigurno biti opet rezervirana za Apple.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti