9 besplatnih online servisa za uređivanje slika

Ako imate potrebu za uređivanjem slika, dodavanjem filtera, rezanja istih ili umetanja tekstova, treba vam neki alat - no što ako su vam svi ti besplatni alati prekomplicirani?

Zimo Zimo Zimo | 17.04.2012. / 14:17

9 besplatnih online servisa za uređivanje slika

Ako imate potrebu za uređivanjem slika, dodavanjem filtera, rezanja istih ili umetanja tekstova, treba vam neki alat - no što ako su vam svi ti besplatni alati prekomplicirani?

Danas postoji mnogo alata koji će vam pomoći u uljepšavanju vaših slika. Neki su besplatni neki komplicirani, neki nekvalitetni, a neki super kvalitetni. No ako spadate u skupinu modernijih korisnika interneta onda vjerojatno želite da se vaši alati nalaze negdje online.

Slični postovi:

U nastavku vam donosimo 9 besplatnih alata koji će vam pomoći u obradi vaših slika bilo da ćete ih koristiti na Fejsu, Twitteru u foto albumu ili negdje drugdje.


1. Pixlr


Ovaj servis možete koristiti zasebno ili u sklopu Photobucketa, a omogćuje vam da uređujete vaše digitalne slike, primijenite filtere, režete fotografije, povećavate i smanjivate dimenzije slika, dodajete razne efekte i tekstove, a osim svega postoji i retro Pixlr-o-Matic koji vam omogućuje da vašim slikama date nekoliko godina starosti.


2. Splashup


Splashup vam omogućuje uređivanje više slika odjednom, lagan je za korištenje i radi u realnom vremenu. Splashup radi u svim preglednicima, integriran je sa svim najpopularnijim stranicama za dijeljenje slika, a ima i svoj vlastiti format pa tako možete pohraniti slike kako bi ih kasnije nastavili uređivati.


3. Phoneix


Jedan od moćnijih alata za slike koji omogućuje uređivanje od onih osnovnih stvari pa sve do kompleksnih efekata. Phonenix će korisnicima omogućiti uređivanje slika u pregledniku na vrlo jednostavan i pristupačan način.


4. Photoshop Express


Također jedan od najpopualrnijih alata za online uređivanje slika, no bez onih detalja koje omogućuje regularni Photoshop. Također Photoshop Express omogućuje vam 2GB prostora gdje ćete moći pohraniti vaše radove.


5. Snipshot


Vrlo jednostavan i pregledan s osnovnim funkcijama, Snipshot će zadovoljiti vaše potrebe za uređivanjem slika za web, a vjerujemo da će ovo biti vrlo korisno svim urednicima web portala. Snipsot nudi i Firefox ekstenziju kako bi što lakše i brže mogli urediti vaše slike.


6. Pic Resize


Ovaj besplatan alat omogućuje vam da vašim slikama dodate svjetlost ili promijenite kontrast, dodate blur ili tekst, možda neki filter recimo Polaroid ili pak izrežete ili smanjite slike.


7. Fotoflexer


Još jedan alat sličan PicResizu koji će vam biti sasvim dovoljan da odradite sve što vam je potrebno za slike, naravno za kompleksnije stvari ipak ćete morati potražiti neke od besplatnih alata.


8. Phixr


Želite li besplatno na webu uređivati slike? Na pravom ste mjestu jer osim prije navedenih osam alta Phixr služi upravo tome - isto kao i svi ostali. Sve što trebate na jednom je mjestu.


9. Gimp


Gimp je alat koji najviše sliči Photoshopu i ima možda najviše mogućnosti. Za njega ćete ipak treabati nešto malo više znanja jer se s njim može doslovno sve. Ako se odlučite za Gimp provjerite po YouTube nekoliko tutorijala kako biste se lakše snašli.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti