Acer predstavlja Liquid Jade S, 5-inčni Android telefon

Acerovo ime zasigurno nije jedno od prvih koje vam pada na pamet kada su u pitanju Android mobiteli, no to, naravno, ne znači da Acer ne kreira nove Android telefone.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.01.2015. / 07:55

Acer predstavlja Liquid Jade S, 5-inčni Android telefon

Acerovo ime zasigurno nije jedno od prvih koje vam pada na pamet kada su u pitanju Android mobiteli, no to, naravno, ne znači da Acer ne kreira nove Android telefone. Ovogodišnji CES 2015, najveći sajam potrošačke elektronike, odlična je prilika da ova kompanija predstavi svoj najnoviji model - Acer Liquid Jade S.

U pitanju je 5-inčni Android telefon, kojeg pokreće MediaTekov 64-bitni chipset koji podržava 4G LTE povezanošću. Liquid Jade S ima i 13MP kameru na poleđini, sa f/1.8 aperturom koja bi trebala omogućiti brže performanse u uvjetima slabijeg osvijetljenja. Prednja kamera, od 5MP, dolazi sa opcijom glasovne kontole, pomoću koje će korisnici moći kreirati fotografije.

Acer je u svoj Liquid Jade S telefon implementirao neke od svojih tehnologija, uključujući AcerEXTEND koji korisnicima omogućava da svoje telefone spoje na računalo te tipkaju uz pomoć tipkovnice (ukoliko onscreen tipkovnica nije ono što žele ili im nije dovoljno brza).

Tu je i AcerNAV, koji predstavlja offline navigacijski softver podržan od TomTom-a. Acer Liquid Jade S dolazi uz Android 4.4 KitKat operativni sustav, ali je kompatibilan sa Android 5.0 Lollipopom, kojeg će i dobiti kasnije ove godine. Telefon bi u prodaji trebao biti dostupan krajem mjeseca po cijeni od 299 eura.

Foto: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti