Bez obzira što je još uvijek etabliran uglavnom kao proizvođač kvalitetnih laptopa, Acer je s modelom nazvanim Liquid S2 odlučio postati avangarda na tržištu smartphonea...

Ovakav je potez definitivno „rukavica u lice“ konkurenciji i to onom dijelu za koje je Acer još uvijek realno „patuljak“ na tržištu smartphonea, a tu ponajprije mislimo na Samsung i Apple. Jer, 4K tehnologija odnosno rezolucija, realno je još uvijek u povojima čak i kada govorimo o masovnijoj produkciji na tržištu televizora, a ovo je prvi puta da se netko odlučio 4K kameru implementirati u smartphone.

Kamera je u mogućnosti, dakle, snimati video u 4K rezoluciji, a ako želite snimati video u „klasičnoj“ HD rezoluciji 1920x1080 piksela, onda će Liquid S2 to odraditi sa 60 FPS. Zaslon je veličine 6 inča, ima 13 megapikselnu kameru na prednjoj i 2 megapiskelnu kameru na stražnoj strani, pogonjen je Snapdragon 800 procesorom, 2GB RAM-a i 16GB memorije za pohranu matrerijala. Operativni sustav koji je instaliran je Android 4.2.2.

Acer će ovaj novi model također predstaviti na IFA sajmu elektroničke opreme u Berlinu, gdje se, između ostaloga, očekuje i predstavljanje Samsung Galaxy Note III i to u srijedu, 4. rujna. Zanimljivo, upravo se za ovaj novi Samsungov model špekuliralo kako bi mogao imati 4K kameru, ali na kraju, po svemu sudeći, titula prvog mobitela u povijesti sa takvom kamerom odlazi Acer Liquid S2 modelu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju