Adele dominira na britanskoj top listi

Njezin album ''21'' već peti tjedan obitava na samom vrhu top liste albuma, singl ''Someone like you'' već se drugi tjedan nalazi na 1.mjestu top liste singlova

Zimo Zimo Danijel Levatić | 02.03.2011. / 10:34

Adele dominira na britanskoj top listi

Njezin album ''21'' već peti tjedan obitava na samom vrhu top liste albuma, singl ''Someone like you'' već se drugi tjedan nalazi na 1.mjestu top liste singlova, dok se prvi singl ''Rolling in the deep'' istodobno nalazi na 4.mjestu. Prethodni album ''19'' popeo se sa prošlotjednog 4. , na 2. mjesto top liste albuma .

To je prvi puta u gotovo 12 godina da isti izvođač ima broj jedan i broj dva na top listi albuma. Posljednji puta to je uspjelo irskom bendu The Corrs.

''Drugi album ''21'' razlikuje se od prethodnog ''19'' u doživljavanju istih stvari u drukčijem svjetlu istaknula je Adele. Danas se sa istim stvarima nosim drugačije; imam više strpljenja, iskrenija sam, lakše opraštam i svjesnija sam svojih pogrešaka, navika i principa.

To valjda dolazi s godinama, pa je i album prikladno nazvan ''21''. Glavni razlog zašto sam prvi album nazvala ''19'' bilo je katalogiziranje svega što mi se do tada dogodilo i tko sam ja tada bila, poput foto albuma koji svjedoči promjenama osobe kroz godine.''

Veći dio albuma snimljen je u Malibuu s legendarnim Rick Rubinom (Johnny Cash, Jay Z, Red Hot Chilli Peppers), te u Kensal Rise studiju u Londonu s Paulom Epworthom (Plan B, Block Party, Florence). Pod glavne utjecaje Adele navodi Wandu Jackson, Yvonne Fair, Andrew Birda, Mary J Blige, Mos Def, Elbow, Tom Waitsa i Kanye Westa.

Adele je već stvorila sjajnu karijeru. Sa samo 19 godina primila je British Critic's Choice nagradu, a album ''19'', nominiran za nagradu Mercury, zasjeo je na 1.mjesto UK Chart-a postigavši platinastu nakladu sa preko 2 milijuna prodanih primjeraka.

Debi singl ''Chasing Pavements'' postao je golemi svjetski hit, a Adele je sa samo 20 godina osvojila 2 Grammy-ja; za najboljeg novog izvođača i za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu. Kritika ju hvali, a Adele je uistinu već na samom početku ostvarila značajan uspjeh.

Drugo poglavlje je upravo počelo sa ''21''.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti