Adventska groznica obuzela robote na FER-u

FER-ovci organiziraju humanitarnu akciju za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "MALI ZMAJ".

Martina Čizmić | 02.12.2019. / 13:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Roboti i ljudi udružili su snage i organizirali humanitarnu akciju kojom, u ovo blagdansko doba, žele unijeti malo veselja u tuđe živote. Tako će tijekom tjedan dana, na FER-u roboti predstaviti svoja glazbena, edukativna i ugostiteljska umijeća.

U nedjelju, 15. prosinca 2019. od 20 do 23 sata na pozornici KSET-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati jedinstvenom nastupu skupine ROBOBAND! Roboti instrumentalisti zajedno s profesorima i studentima FER-a zagrijavaju hladnu adventsku večer izvođenjem prigodnih božićnih pjesama.

Profesori američkog sveučilišta George Mason u ponedjeljak 16. prosinca održat će predavanja za studente diplomskog i doktorskog studija FER-a te predavanje otvoreno za svu javnost na kojem će predstaviti američke projekte za popularizaciju znanosti.

U četvrtak 19. prosinca 2019. u predvorju FER-a od 10 do 18 sati u sklopu aktivnosti ROBOTIC FOOD COURT roboti Pepper, Franka i Baxter posluživat će posjetitelje toplim napitcima i kolačićima, a paralelno će se održati i interaktivne radionice ROBOFUN za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Akciji su se do sada odazvali već poznati FER-ovi roboti Pepper, Franka, Baxter i NAO, a ove godine im se pridružuju i američki humanoidni roboti Darwin.

Ovaj adventski događaj ponovo organizira FER-ov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), u suradnji s KSET-om i profesorima američkog Sveučilišta George Mason, a sve s ciljem prikupljanja dobrovoljnih priloga za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "Mali zmaj".

Suorganizatori s američkog Sveučilišta George Mason slično će događanje ponoviti u travnju 2020. godine u SAD-u.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti