Ako vam je dosadno, gledajte hrvatske filmove besplatno na internetu

Do boljih vremena i povratka u kino dvoranu na Tuškancu publika će moći online pratiti ponudu filmova iz starije i novije povijesti hrvatske kinematografije.

Martina Čizmić | 27.03.2020. / 16:26

Sadržaj na zahtjev (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Hrvatski filmski savez pokrenuo je online videoteku s filmovima nastalima u njihovoj produkciji - zasad ih se besplatno može pogledati sedamnaest, no popis će se nadopunjavati.

Iz kina Tuškanac izvijestili su da zgrada kina ima nekih oštećenja, na prvi pogled ona ne djeluju veća, no ipak treba sačekati da stručnu procjenu daju statičari.

Do boljih vremena i povratka u kino dvoranu na Tuškancu publika će moći online pratiti ponudu filmova iz starije i novije povijesti hrvatske kinematografije.

Zasad su za gledanje dostupni dobitnik Zlatne arene, film Damira Čučića "Pismo ćaći" te kompletna "mediteranska trilogija" Borisa Poljaka ("Splitski akvarel", "Autofocus", "Oni samo dolaze i odlaze").

Tu su i filmovi Zdravka Mustaća ("Martinac", "Noćas", "Blizine"), eksperimentalni uratci Ivana Faktora, dokumentarci Nevena Hitreca ("Ovrha", "Riba ribi grize rep").

Videoteka na linku https://videot..eka.hfs.hr/ donosi i dokumentarne filmove "Dom" Zdenka Jurilja, "Liga džentlmena" Silvija Mirošničenka, kratki igrani film Josipa Lukića - "Minjojna njanjonja".

Još jedno kino smješteno u centru Grada, Kinoteka, izvijestilo je da su njihova dvorana i pripadajuća zgrada dobile potvrdu stručnjaka da je nakon potresa uporabljiva i bez ograničenja, a sa svojim posjetiteljima komuniciraju putem društvenih mreža.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti