Alexis Bledel najopasnije je ime za pretraživanje na intertnetu u 2019. godini

Tvrtka Mcafee, jedan od lidera na tržištu kibernetičke sigurnosti, ima i godišnju tradiciju objave imena iz svijeta poznatih koja je opasno pretraživati na internetu. Za ovu godinu najposnije je guglati glumicu Alexis Bledel jer je uz pretrage na tražilicama vezane za nju povezano najviše internetskih stranica s virusima i malwareom.

Branimir Vorša | 23.10.2019. / 10:16

Alexis Bledel, James Corden i Sophie Turner
Alexis Bledel, James Corden i Sophie Turner (Foto: AFP)

Alexis Bledel, ljupka djevojka iz popularne serije "Gilmoreice", najopasnije je ime poznate osobe koje možete zaguglati u 2019. godini, objavila je tvrtka za kibernetičku sigurnost Mcafee. Korisnici interneta koji na tražilicama upisuju njezino ime imaju najveće šanse završiti na stranicama koje kriju računalne viruse ili malware.

Drugo mjesto "najopasnijih" drži James Corden, voditelj Late Night Showa, a treće Sophie Turner, većini javnosti poznata po ulozi Sanse Stark u hit-seriji "Igra prijestolja", čiji su dijelovi snimani i u Hrvatskoj, ponajviše u Dubrovniku.

U top 5 nalaze se još i Anna Kendrick te Lupita Nyong'o.

Svrha McAfeejeve top-liste je naglasak na opasnost od pretraživanja sumnjivih linkova na tražilicama.

Kriminalci koriste prevarantske internetske stranice kako bi navukli lakovjerne korisnike da se izlože malicioznim sadržajima, rekao je Gary Davis, šef za sigurnost korisnika u McAfeeju.

Ključno je da korisnici nauče zaštititi svoje digitalne živote od vrebajućih kibernetičkih kriminalaca tako da dvaput razmisle prije nego što kliknu na sumnjive linkove ili preuzmu sumnjiv sadržaj, dodaje.

Prošle godine najopasnije je bilo guglati ime Ruby Rose, glumice koja je upriličila Batwoman.

Izvor: CBS News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti