Allwinner A64 novi je 64-bitni SoC za pristupačne 4K Android tablete

Uskoro možemo očekivati pristupačne Android tablete sa 64-bitnim čipovima jer je kompanija Alwinner upravo objavila svoj A64 chipset!

Monika Nožić Monika Nožinić | 09.02.2015. / 08:01

Allwinner A64 novi je 64-bitni SoC za pristupačne 4K Android tablete

Uskoro možemo očekivati pristupačne Android tablete sa 64-bitnim čipovima jer je kompanija Alwinner upravo objavila svoj A64 čipset!

Ovaj će chipset proizvođačima biti dostupan po cijeni od svega pet dolara, što ga čini savršenim izborom za pristupačne Android tablete.

Iako ima nisku cijenu, Allwinner A64 je prilično sposoban čipset kada su performanse u pitanju, a sa lakoćom može podržati i zaslone sa 4K rezolucijom.

A64 SoC baziran je na ARM Cortex-A53 arhitekturi i uključuje četiri procesorske jezgre i multimedijalni engine koji može podržati 4K Ultra HD dekodiranje (H.265/H.264), kao i 4K preko HDMI izlaza.

Podržava različite tipove memorije i eMMC 5.0 skladište, no Allwinner nije objavio koji se GPU i frekvencije Cortex-A53 jezgra nalaze na A64 čipu. Ostaje čekati i vidjeti koliko će Allwinner ovim čipom nauditi MediaTeku koji je trenutno vladar na tržištu čipova za tablete.

Foto: VR-Zone

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti