'Always On': LG otkrio veliki novitet modela G5

LG će model G5 predstaviti na konferenciji 21. veljače, a jučer su otkrili jednu zanimljivu opciju koju će imati ovaj telefon

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.02.2016. / 09:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još manje od dva tjedna ostalo je do predstavljanja prvih velikih kandidata za najbolji pametni telefon godine – na konferencijama za novinare dan prije početka najvećeg mobilnog sajma na svijetu Mobile World Congressa Samsung će predstaviti nove Galaxy S7 i S7 Edge telefone, dok će LG predstaviti svoj novi top model G5. O ovom telefonu do sada smo slušali samo glasine, a sada su se prvi puta oglasili iz LG-a s nekim službenim informacijama vezanim uz ovaj uređaj te su na Facebooku uz hashtag #Always On objavili prve obrise ovog uređaja i fotografiju na kojoj je vidljivo kako će se na ekranu, kada se telefon ne koristi, stalno prikazivati informacije poput vremena i obavijesti. 

 

Never go asleep while others do.LG G5, Always ON.#LG #LGG5 #G5

Posted by LG Mobile on 9. veljača 2016

Mogućnost konstantnog prikazivanja nekih informacija i obavijesti predstavila je Motorola na svom modelu Moto X još 2013., napominju na The Vergeu, a još nije poznato na koji će način LG implementirati ovu opciju (nagađa se kako će to biti moguće zahvaljujući OLED ekranu kojeg bi ovaj uređaj trebao imati). Neke ranije glasine govorile su kako bi model G5 mogao predstavljati 'evoluciju' u odnosu na prethodne modele te će imati novi dizajn i potpuno metalno kućište, kao i zamjenjivu bateriju koja bi se (navodno) trebala ubacivati s donje strane uređaja (donji dio mogao bi se odvojiti i onda unutra ubaciti bateriju), a ne sa stražnje skidanjem poklopca kao kod ostalih modela.

Inače, LG je već ranije eksperimentirao s ekranom na kojem se stalno prikazuju obavijesti i to na modelu V10 koji, osim klasičnog ekrana, u vrhu ima i dodatni mali ekran na kojem se prikazuju informacije poput vremena, poziva i poruka, odnosno dodatne informacije o aplikacijama koje se koriste.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti