Amazon objavio Cloud Player za web i Android

Nakon što su objavili svoj Appstore, Amazon je preduhitrio Apple i Google i objavio svoj 'Cloud Player'.

Zimo Zimo Zimo | 29.03.2011. / 09:14

Amazon objavio Cloud Player za web i Android

Nakon što su objavili svoj Appstore, Amazon je preduhitrio Apple i Google i objavio svoj 'Cloud Player'.

Dakle, glasine su bile točne. Amazon je ušao na tržište streaminga glazbe sa svojim Cloud Playerom koji omogućuje korisnicima da uploadaju glazbu na Amazonov server preko weba ili Android uređaja.

Prednost ovog servisa jest da ne morate biti vezani uz jedno računalo, ili u slučaju Applea uz maksimalno pet, već možete kupiti glazbu sa Amazona ili uploadati vlastitu na server.

Amazon vam u početku nudi besplatnih 5GB slobodnog prostora, dok za 20GB naplaćuje 20$ godišnje, odnosno 1GB košta 1$.

Osim glazbe možete uploadati dokumente, slike i video, a to možete učiniti i putem Android uređaja gdje možete pristupiti svim podacima i postavkama pošto je cijeli servis baziran na cloudu.

Iako se priča kako će Google i Apple objaviti svoj cloud servis, trenutno je to pošlo za rukom njihovom rivalu Amazonu koji je osim ovog servisa ušao i na tržište aplikacija koje za sada dostupno samo u SAD-u.

Zadnje vrijeme Amazon, inače poznata online maloprodajna trgovina, sve više širi svoje poslovanje te samim time postaje sve veća konkurencija Googleu i Apple. Novi Amazonov servis možete isprobati na ovom linku, a sve što je potrbeno jest imati otvoreni račun na Amazonu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti