Amazon otvara frizerski salon s naprednim tehnološkim rješenjima

Ogledalo u Amazon Salonu otkrit će kako osobe mogu izgledati s drugom bojom kose, pa je moguće eksperimentiranje s bojama i izgledom kose i prije nego što se frizer uhvati škara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.04.2021. / 13:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amazon širi svoje područje poslovanja na još jednu industriju, pomalo neočekivanu kada je u pitanju ova tehnološka kompanija čiji je osnovni biznis online trgovina. Tako će uskoro u Londonu pokrenuti svoj prvi - frizerski salon. Neobično za Amazon, no nije teško pretpostaviti da to neće biti običan salon, već će u njemu dominirati zanimljiva tehnološka rješenja. Same usluge ne bi se previše trebale razlikovati od tradicionalnih salona te nude usluge poput šišanja, bojenja, feniranja itd. Ono po čemu će se ipak razlikovati i što će korisnicima i korisnicima biti najzanimljivije jest ogledalo s podrškom za proširenu stvarnost.

Slika nije dostupna Amazonova tehnologija plaćanja dlanom mogla bi, osim bankovnih kartica, zamijeniti i identifikacijske dokumente

Zahvaljujući tom ogledalu, prije početka šišanja i bojenja, moći će se eksperimentirati s različitim virtualnim bojama i nijansama boja kako bi se brzo i jednostavno pronašla boja koja se najviše sviđa osobama udobno zavaljenim na frizerskom stolcu. Tek kada se pronađe najbolja nijansa, počinje nanošenje prave boje na kosu. Ako se to rješenje pokaže zadovoljavajućim i cjenovno prihvatljivim, takva bi se ogledala u budućnosti mogla proširiti po salonima ljepote i olakšati frizerima posao, barem kada je bojenje kose u pitanju. Osim AR ogledala, posjetiteljima Amazonova salona bit će dostupni novine i časopisi, no naravno u digitalnom izdanju, na Amazonovim tabletima Fire.

Još jedna zanimljivost Amazon Salona jest to što će u njemu biti izloženi brojni proizvodi za njegu kose, a kada posjetitelji odaberu određeni proizvod, informacije o njemu pojavit će se na velikom ekranu. Oni koji žele kupiti određeni proizvod moći će skenirati QR kod postavljen pored njega te će ga poveznica odvesti na Amazonovu stranicu na kojoj će ga moći odmah i kupiti.

Slika nije dostupna Više od 800 ljudi u Amazonu radi na projektu Vesta, koji je Bezos proglasio jednim od prioriteta za kompaniju

Iz Amazona naglašavaju kako je to eksperimentalni projekt s ciljem demonstracije novih tehnologija i proizvoda te nemaju daljnje planove za otvaranje novih salona na drugim lokacijama, iako to ne znači da se u budućnosti neće predomisliti. Amazon Salon uskoro se otvara samo za zaposlenike Amazona, a nakon toga bit će dostupan svima.

Izvor: BBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti