Amazon priprema besplatan glazbeni streaming servis

Korisnicima Amazonovih pametnih zvučnika već od ovog tjedna mogao bi biti dostupan besplatan glazbeni streaming servis koji bi se financirao reklamama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2019. / 10:15

Amazon Echo Dot (Foto: Amazon) (Foto: Amazon)

Jedna od Amazonovih brojnih usluga koje nude korisnicima jest i glazbeni streaming servis, a iako nema službenih informacija o broju korisnika Music Unlimiteda, analitičari govore o oko 20 milijuna korisnika. Ova brojka nije mala, no broj korisnika Spotifyja mnogo je veći, kao i broj korisnika Apple Musica, koji se približava brojci od 60 milijuna.

Cijena Amazonova Music Unlimiteda iznosi 9,99 dolara mjesečno, za korisnike usluge Prime ona je manja dva dolara, a korisnici koji glazbu slušaju samo preko zvučnika Echo plaćaju mjesečno samo 3,99 dolara. Broj korisnika Amazonova glazbenog servisa uskoro bi se mogao višestruko povećati jer, prema informacijama s mreže, Bezos i ekipa pripremaju besplatan streaming servis – naravno, ništa nije u potpunosti besplatno pa, iako se za slušanje glazbe neće trebati plaćati novcem, Amazon će zarađivati od reklama.

Također, besplatan glazbeni servis bit će dostupan samo vlasnicima Amazonovih pametnih zvučnika Echo te će katalog dostupnih pjesama biti ograničen, a ovo neće biti prvi takav besplatan glazbeni servis – Spotify već ima opciju besplatnog streaminga, no uz različita ograničenja i slušanje oglasa. Za razliku od Spotifyja, koji je pod pritiskom investitora koji žele profit, Amazon si može priuštiti da sa servisom bude u crvenom jer vjeruju da bi "besplatna" glazba mogla povećati potražnju i prodaju njihovih pametnih zvučnika.

Iz kompanije Jeffa Bezosa ne žele komentirati ove inforamcije, a ima li istine u njima, možda ćemo saznati već ovaj tjedan, kada bi ga, navodno, Amazon mogao predstaviti. Amazonovi pametni zvučnici s integriranim glasovnim asistentom sve su popularniji, a najmanji zvučnik Echo Dot na akcijama može se kupiti za samo 30-ak dolara, tako da nije teško pretpostaviti da bi mogućnost besplatnog servisa za slušanje glazbe dodatno povećala potražnju korisnika za tim uređajima.

Izvor: Billboard
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti