AMENuj ovo!

“Moj status je bolji od tvog statusa”. To je otprilike glavni princip po kojem funkcionira nova društvena mreža Amen

Zimo Zimo Barbara Slade | 27.09.2011. / 10:17

AMENuj ovo!

Moj status je bolji od tvog statusa”. To je otprilike glavni princip po kojem funkcionira nova društvena mreža Amen, dostupna još uvijek limitiranom broju korisnika koji testiraju beta verziju servisa.

Cilj Amena je svojevrsna borba izjavama koje sadrže univerzalne istine.

Amenovati se može u tri kategorije: osoba, mjesto ili stvar, i to kao “the best ever” i “the worst ever” . Nešto kao kad mi govorimo da je nešto “najbolje IKAD”.

Primjerice, “Kava je najbolja stvar ujutro” izjava je s kojom se slaže dosta korisnika, no onaj tko na to klikne “Hell NO!” i napiše “Seks je najbolja stvar ujutro” vjerojatno će dobiti više “amenovanja” od strane drugih korisnika i ta će univerzalna društvena istina biti jača.

Poanta? Kao što sam rekla već u prvoj rečenici: nadmudrivanje pametnim statusima. Više nismo djeca da govorimo 'moj tata je jači od tvog tate,'  ali možemo reći kako je 'Undo najbolja opcija IKAD'. I tako dalje...

Ako ste jaki u slaganju kratkih rečenica i volite trenirati internetska nadmudrivanja, skoknite do Amena provjeriti što je to. Za sada nema puno korisnika (moguće je da nećete odmah dobiti pristup već ćete se morati predbilježiti za pozivnicu, koja će vam stići u roku od par dana), no Amen ima već i celebrityja. Demi Moore se nakon Twittera prebacila i na Amen- očekivano, ima najviše followera.

Amenu pristupite putem web stranice ili putem iPhonea, tako da ćete preko Safarija otići na getamen.com/tc , registrirati se i pristupiti preko OverTheAir.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti