Američki studenti i dekani prestižnih sveučilišta posjećuju zagrebački tvrtku kako bi od nje učili o globalnom uspjehu

Cijeli posjet, izrada strategije, uključenost svih sudionika, sve je zaista bilo odlično. Mislim da ćemo svoj posjet Zagrebu i Q-u svakako ponoviti!, istaknula je organizatorica posjeta Wallis Milam.

Martina Čizmić | 20.12.2019. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Studentski posjeti tvrtkama nisu ništa novo. Velike tvrtke često surađuju s različitim fakultetima, čiji studenti potom dolaze vidjeti kako sve ono što uče na fakultetu funkcionira u praksi. 

No kad studenti s američkih sveučilišta za svoj studentski posjet odaberu tvrtku u Hrvatskoj, to je nešto posebno. 

Tako su ove godine MBA studenti američkih sveučilišta i američki veleposlanik W. Robert Kohorst posjetili hrvatsku softversku agenciju Q, a isto su to sad napravili i dekani i voditelji MBA programa prestižnih američkih sveučilišta. Željeli su se bolje upoznati te istražili potencijale za edukaciju i poslovni razvoj u Q-u.

Q je američke goste upoznao s tvrtkom, poslovnim modelima i procesima. Prezentirao im je projekte koje su radili za neka od najprestižnijih svjetskih imena kao što su The Times, BBC, Hilti, Facebook, Coca-Cola, Volkswagen, Audi, Mini, HomeExchange, Pfizer, Twint, Walmart, ali i svoj novi proizvod – aplikaciju Jenz, koja spaja ono najbolje od društvenih mreža do svakodnevnih alata koje koristimo u poslu, u jednu zabavnu priču.

Nakon predavanja u Q-u su organizirane brainstorming radionice, gdje su Q-ovci zajedno s dekanima i profesorima razmišljali o tome kako proširiti poslovanje Q-a u Americi te kako plasirati novu aplikaciju Jenz na američko tržište. Američki predstavnici na kraju su svima s oduševljenjem prezentirali moguća rješenja i prijedloge.

Ponosni smo kad nas kontaktiraju i prepoznaju prestižne obrazovne ustanove! Postali smo referentna IT i business točka u Europi, gdje američki studenti, profesori, pa i dekani dolaze učiti od nas. Zanima ih naš globalni uspjeh, posebno način na koji vodimo unikatne poslovne procese koje smo razvili sami. Sama radionica bila je veoma intenzivna, izrodile su se razne ideje, ali i interesi za buduće poslovne suradnje. Očekujemo američke goste ponovno, a već su nam najavili posjet polaznika prestižnog MBA programa iz Silicijske doline, prepričava CEO Filip Ljubić.

Reakcije dekana i voditelja MBA studija sa sveučilišta Yale, Georgia, Houston, Texas San Antonio, Utah, Oregon, Wisconsin i drugih bile su odlične.

Impresionirani smo Q-om! Cijelim timom zapravo. Cijeli posjet, izrada strategije, uključenost svih sudionika, sve je zaista bilo odlično. Mislim da ćemo svoj posjet Zagrebu i Q-u svakako ponoviti!, istaknula je organizatorica posjeta Wallis Milam. Posjet je organiziran u sklopu programa WorldStrides ISA Custom, najveće američke obrazovno putničke organizacije koja svake godine šalje više od 400.000 studenata na edukativna putovanja u više od 100 zemalja u svijetu.  

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje preko predstavništva u New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke tvrtke kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services. Osim toga, prošle je godine Q u SAD-u nagrađen za izvrsnost brenda, primivši nagradu REBRAND 100® Global Awards i to zajedno s američkim tvrtkama HP i Cadillac, što pokazuje njegov globalni uspjeh.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti