Amerikanci bijesni: Stiže videoigra u kojoj ćete moći ubijati po školama

Dok veliki broj Amerikanaca još oplakuje žrtve nedavnih pokolja u školama u Floridi i Texasu, predstavljena je videoigra u kojoj će gameri moći ubijati po školama i za to dobivati bodove

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.05.2018. / 21:09

Active Shooter (Foto: Steam) (Foto: Steam)

Tisuće Amerikanaca potpisali su peticiju u kojoj traže zabranu prodaje nadolazeće videoigre Active Shooter koja se najbolje može opisati kao simulacija školske pucnjave. Igrači imaju izbor preuzeti ulogu specijalaca koji će pokušati pronaći i neutralizirati napadača koji vreba školskim hodnicima ili mogu upravljati samim napadačem i terorizirati školu.

Za ubojstva počinjena po školskim hodnicima dobivaju bodove i nagrade – ne treba niti napominjati koliki je bijes i nezadovoljstvo među brojnim Amerikancima, od kojih neki još oplakuju žrtve nedavnih pokolja u školama u Floridi i Teksasu, izazvala najava ove igre. Iza igre stoji kompanija Revived Games, dok je izdavač Acid, a za tjedan dana Active Shooter trebao bi se pojaviti na popularnoj gamerskoj platformi Steam.

Čini se nevjerojatno kako netko može, nakon tolikih tragedija i pokolja po školama napraviti ovakvu igru – Ryan Petty, čija je 14-godišnja kćer Alaina ubijena tijekom pucnjave u Parklandu, putem medija zatražila je povlačenje ove igre sa Steama.

Odvratno je što Valve pokušava ostvariti profit slavljenjem tragedija koje su se dogodile u školama diljem naše zemlje.

S njom se slaže i Andrew Pollack čija je kćer također ubijena tijekom nedavne pucnjave – on kaže kako je zadnja stvar koja Americi treba simulacija pucnjave po školama te je napomenuo kako bi dizajneri videoigara trebali razmisliti o utjecaju kojeg imaju na djecu. Ovog puta, smatra Pollack, zaista su prešli sve granice.

Izvor: Newsweek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti