Android 5.0.2 Lollipop dolazi na Sony Xperia Z2 te Z3 modele

Učestala poboljšanja Android mobilne platforme postala su svakodnevica kada govorimo o Sony pametnim telefonima.

Zimo Zimo Nino Krstačić | 05.05.2015. / 18:34

Android 5.0.2 Lollipop dolazi na Sony Xperia Z2 te Z3 modele

Učestala poboljšanja Android mobilne platforme postala su svakodnevica kada govorimo o Sony pametnim telefonima.

Ovdje ta rečenica osobito dolazi do izražaja kada se spomenu svima dobro poznati flagship modeli (Sony Xperia Z serija). Ovoga puta imamo prilike spomenuti kako će u skorašnje vrijeme, možda već početkom idućeg tjedna Sony Xperia Z2 odnosno Sony Xperia Z3 modeli, dobiti novu nadogradnju.

Nadogradnja će se doticati kao što ste već i sami pomislili Android mobilne platforme. Da budemo precizniji verziju firmwarea podignuti će na oznaku „23.1.A.1.28“. Iako za sada ne znamo koliko će nadogradnja težini, ona neće rezultirati promjenom brojčane oznake Android Lollipop mobilne platforme, ista će ostati na 5.0.2. Samo će od nadogradnje rad na navedenim uređajima biti mnogo fluidniji odnosno kvalitetniji, no što je to sada bio, tako makar navodi GSMArena.

S time će se zasigurno složiti vlasnici Sony Xperia Z2 modela (Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet). U prvi bi plan kao glavnu odliku željeli stavit lakše (jednostavnije) prebacivanje podataka s interne na eksternu memoriju. Nemojte misliti kako ono do sada nije bilo moguće, jest no od sada će ono biti mnogo brže i nadasve jednostavnije. Ostale neke novine dotiču se onih poput sređivanja poteškoća oko primanja poruka kad je uređaj u „Ultra Stamina“ načinu rada.

Kao i dosadašnjeg ograničenja pri radu pozadinske LED svjetiljke. Pripadajuće LED osvjetljenje biti u mogućnosti rada bez obzira u kojoj od opcija rada uređaj nalazi. Što je to sada bilo poprilično ograničeno. Pred kraj bi još jednom željeli ponoviti kako će pripadajuću nadogradnju zaprimiti Sony Xperia Z2 modeli (Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z2 Tablet), kao i Sony Xperia Z3 (Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact, Sony Xperia Z3 Tablet Compact).

Bez obzira na veličinu nadogradnje, savjetujemo vam da se ista izvrši putem povezivanja na Wi-Fi. Pošto će biti odaslana OTA (Over the Air) značajkom. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti