Nova istraživanja koje je provela tvrtka ComScore pokazuju kako je Android povećao svoju prednost udjela na tržištu nad iOS-om i BlackBerryjem.

Istraživanje pokazuje kako je u drugom tromjesečju Android ugrabio 41.8 posto udjela na tržištu pametnih telefona u SAD-u, što je za 5.4 posto više nego tromjesečje ranije, dok je Appleova iOS platforma zabilježila rast sa 26 na 27 posto.

BlackBerry je na trećem mjestu sa 21.7 posto, što je pad u odnosu na tromjesečje ranije kada je taj postotak iznosio 25.7 posto, dok su Windows Phone 7 i Symbian među top 5 sa 5.7 odnosno 1.9 posto udjela na tržištu SAD-a.

Što se tiče globalnog tržišta, Android dominira sa 43.4 posto dok je Symbian na drugom mjestu sa 22.1 posto te iOS na trećem mjestu sa 18.2 posto, pokazuju to istraživanja tvrtke Gartner.

Što se drugih informacija tiče, unatoč sve naprednijim telefonima te jeftinijem pristupu internetu, najviše su korisnici slali SMS, njih čak 70 posto, dok je 41.1 posto koristilo preglednik i preuzimalo aplikacije.

Via Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju