Android M uskoro

Google je danas i službeno predstavio raspored ovogodišnje već tradicionalne Google I/O konferencije koja je ove godine zakazana za 28. svibnja...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 06.05.2015. / 20:54

Android M uskoro

Google je danas i službeno predstavio raspored ovogodišnje već tradicionalne Google I/O konferencije koja je ove godine zakazana za 28. svibnja. Kako piše 9to5Google, kompanija radi na sljedećoj verziji Androida koja je trenutno nazvana jednostavno "Android M". Nova inačica ovog popularnog OS-a za non-apple pametne telefone navodno donosi i širu primjenu Androida na drugim uređajima pa bi tako Android mogli uskoro ugledati u prodavaonicama, benzinskim pumpama, a možda i bankomatima.

To bi svakako bila dobra vijest za sve trgovce, kao i one koji muče muku s umirovljenim Windowsima XP, a koji se još uvijek možemo pronaći na bankomatima. Što još možemo očekivati od ovogodišnje I/O konferencije? U svakom slučaju ne treba se nadati nekim značajnijim promjenama u dizajnu, s obzirom na to da je to učinjeno nedavno u stilu koji kombinira flat i minimalizam. Vjerojatno će se raditi o nekim novim značajkama i funkcionalnostima.

Čime će nas točno Google iznenaditi i hoće li nova verzija Androida nositi naziv "M" ili se samo radi o početnom slovu saznat ćemo za 22 dana. Čitamo se!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti