Android O i službeno je postao Android Oreo

Bez prevelikih iznenađenja, stigla je i službena potvrda kako se nova inačica Androida zove – Oreo.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 22.08.2017. / 07:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Android Oreo novo je, službeno i potvrđeno ime verzije 8.0 Googleova mobilnog operativnog sustava. Google tako nije iznenadio gotovo nikoga jer se već tjednima nagađalo da će novi Android biti nazvan prema vrlo popularnom keksu, što se na kraju pokazalo kao sigurna oklada. Promociju operativnog sustava Android Oreo Google je uskladio s jednim od najiščekivanijih fenomena na području Sjedinjenih Američkih Država – potpunom pomrčinom sunca. Čak je i promotivni video za Android Oreo “donio” keks izravno iz pomrčine, a prema očekivanjima, Android 8.0 bi trebao biti istinski korak dalje.

Možda i najvažnija, u svakom smislu najvažnija promjena odnosi se na zamjetno povećanje brzine u radu mobilnog operativnog sustava Androida Oreo. Brzina bi se rapidno trebala podignuti i što se tiče podizanja samog operativnog sustava i u radu s aplikacijama. Tu je još jedno od poboljšanja koje će svi korisnici jedva dočekati, a radi se o deklariranom poboljšanju u radu baterije, koja bi s inačicom Android Oreo trebala dulje izdržati do potpunog pražnjenja. Promijenjen je i izgled obavijesti, dodana je mogućnost pregleda videozapisa opcijom “slika u slici”, stižu i novi emotikoni kao i brojna druga sitnija poboljšanja.

Kao i uvijek, Google je poslao obavijest o distribuiranju Androida Oreo, prvi su u redu čekanja, sasvim očekivano, vlasnici Google Pixel pametnih telefona kao i novijih modela Nexusa. Nakon što se posljednja stabilna verzija Androida pošalje njima, na red dolaze i svi ostali modeli, pod uvjetom da ispunjavaju preduvjete za instalaciju. Više o samom operativnom sustavu Android Oreo možete saznati na službenim web-stranicama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti