Android Robot postao najpopularniji web preglednik na mobilnim uređajima

Android je već postao najkorišteniji operativni sustav na mobilnim uređajima u svijetu, a sada je njegov preglednik postao najkorišteniji web preglednik na mobilnim uređajima.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 05.03.2012. / 16:03

Android Robot postao najpopularniji web preglednik na mobilnim uređajima

Android je već postao najkorišteniji operativni sustav na mobilnim uređajima u svijetu, a sada je njegov preglednik, prema podacima iz StatCounter-a, postao najkorišteniji web preglednik na mobilnim uređajima (22,67%). Prema prikazanom, jedini trenutno pravi konkurenti Andoridu su Safari (21,06%) i Opera (21,7%), koja se do sada nalazila na prvom mjestu.

Rast Andorida započeo je pojavom problema i lošeg poslovanja u RIM-u (BlackBerry). Opera je najpopularnija u Africi i Aziji, a vrlo je korištena i zahvaljujući Samsungu, koji Operu dostavlja sa svojim uređajima, navodi The Next Web.

Zanimljiva činjenica je i puno veći broj Andorid uređaja (više od 300 milijuna) od iOS uređaja, a istovremeno je razlika u korištenju dva preglednika puno manja, što može značiti da vlasnici Appleovih proizvoda puno više vremena provode na internetu.

Graf udjela na tržištu uskoro bi mogao izgledati drugačije, budući da se na tržištu očekuju Internet Explorer na Windows Phoneu, te nedavno lansiran Googleov Chrome za mobilne uređaje.

(Photos via statcounter, bashbrosreality)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti