Animafest organizira zanimljivu radionicu izrade videoigara

Uspješni projekti s radionice biti će prezentirani na Reboot InfoGamer sajmu u studenome.

Martina Čizmić | 31.05.2018. / 14:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Želite li surađivati s uglednim dizajnerima videoigara i napraviti vlastitu videoigru? Animafest Zagreb ove godine pruža upravo tu priliku svim mladim umjetnicima i informatičkim stručnjacima i to usklopu Radionice izrade računalnih videoigara.

Ovogodišnjom radionicom obilježit će se početak suradnje Animafesta Zagreb i Goethe-Instituta na projektu Games and Politics ZKM-a (Centra za umjetnost i medije u Karlsruheu). Uz Goethe-Institut, partneri radionice su i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Akademija likovnih umjetnosti (ALU) i Akademija dramske umjetnosti (ADU).

Voditelji ovogodišnje radionice su game designer Onat Hekimoglu, autor projekta Harold Halibut te prof. Darko Masnec, animator i „prvi hrvatski doktor videoigara“.

Tijekom radionice, sudionici će u programu za animaciju Unity istražiti različite aspekte pokreta kao što su hodanje, tržanje, penjanje ili skakanje te kako ti pokreti utječu na igrivost i stvaranje priče u videoigrama.

Radionica izrade računalnih videoigara Anatomija pokreta bit će održana od 4. do 8. lipnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) za vrijeme trajanja Animafesta Zagreb 2018.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je prijaviti se što prije na linku.

Uspješni projekti s radionice biti će prezentirani na Reboot InfoGamer sajmu u studenom te u sklopu izložbe Games and Politics koja će se održati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u prosincu 2018.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti