Anonymousi napali stranice sirijskog ministarstva obrane

Hakerska skupina Anonymous, koja je prije par dana najavila napade na Facebook, srušila je stranice sirijskog Ministarstva obrane.

Zimo Zimo Zimo | 08.08.2011. / 08:41

Anonymousi napali stranice sirijskog ministarstva obrane

Hakerska skupina Anonymous, koja je prije par dana najavila napade na Facebook, srušila je stranice sirijskog ministarstva obrane.

Tokom jutra na stranicama ministarstva obrane Sirije pojavila se pozdravna poruka, bijele i crne crte te crvene zvijezde Sirijske zastave, piše Huffington Post.

Nakon toga u sredini zastave pojavio se logo Anonymousa sa tekstom objavljenom na Arapskom i Engleskom. U tekstu se navodi kako svijet podržava stanovništvo Sirije protiv brutalnog režima Bashar Al-Assada, te kako pozdravljaju odlučnost nenasilja i dive se njihovoj spremnosti da nastave u potrazi za pravdom, a ne samo osvetu. 'Svi će tirani pasti, a zahvaljujući vašoj hrabrosti Bashar Al-Assad je sljedeći.' - stajalo je na stranicama.

Također, upućen je i tekst sirijskoj vojsci za koju Anonymousi kažu kako su upravo oni odgovorni da zaštite ljude, te kako se svim ljudima koji naređuju ubojstva djece, žena i starijih osoba treba suditi za izdaju.

Osim najave za napade na Facebook, Anonymousi su tokom vikenda objavili kako su ukrali važne podatke sa oko 70 stranica agencija za provedbu zakona u SAD-u.

Stranice ministarstva obrane Sirije u vrijeme pisanja ovog teksta su nedostupne. Kliknite na sliku ispod za veći prikaz.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti