Anonymousi stali uz Muska protiv opasnog razvoja umjetne inteligencije

Hakerska skupina Anonymous objavila je video koji se bavi Elonom Muskom i teorijom zavjere oko opsasnosti razvoja umjetne inteligencije.

Branimir Vorša | 21.06.2021. / 11:09

Anonymous (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Elon Musk je hakerskoj skupini Anonymous postao glavni izvor za isticanje potencijalnih rizika razvoja tehnologije umjetne inteligencije te oni u svojem najnovijem videu upozoravaju na opasnosti vezane za to, koristeći upravo riječi Elona Muska.

To je i prvi put da ta misteriozna hakerska skupina ima nekakav zajednički stav s američkim milijarderom te vlasnikom SpaceX-a i Tesle, Elonom Muskom. Ipak, Elon Musk nije izrijekom protiv razvoja umjetne inteligencije, već je upozorio na opasnosti te nove tehnologije, čiji razvoj sve više napreduje.

Ranije u lipnju Anonymousi su uputili veliku prijetnju Musku zbog manipuliranja tržištem bitcoina i ostalih kriptovaluta, nakon Muskove objave na Twitteru da Tesla više ne prihvaća bitcoin zbog neekološke potrošnje energije pri rudarenju te kriptovalute, što je rezultiralo potpunim zakoretom trenda rasta na tržištu kriptovaluta, koja je trenutno i dalje i padu i s trendom daljnjeg pada (kao i ostale kriptovalute).

Iako taj video predstavlja kontradikciju u međusobnom konfliktu između Muska i Anonymousa, čini se da Musk više nije njihov zakleti neprijatelj. Barem za sad.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti