Aplikacija koju morate isprobati: Prisma stiže na Androide

Prisma, aplikacija koja vaše fotografije pretvara u mala umjetnička djela, do sada je bila rezervirana samo za korisnike Appleovih telefona…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.07.2016. / 08:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Trenutno najpopularnija mobilna aplikacija na svijetu je, naravno, Pokemon Go o kojoj su trenutno 'ovisni' milijuni ljudi, no osim o pokemonima tehnološki mediji proteklih dana puno pišu i o aplikaciji Prisma. Riječ je o aplikaciji putem koje možete primijeniti različite filtere na fotografijama i takve uređene fotografije pohraniti na telefonu, podijeliti ih putem Instagrama, Facebooka, Vibera i drugih aplikacija. Iako su u trgovinama aplikacija korisnicima dostupne brojne aplikacije putem kojih se slike mogu urediti s atraktivnim filterima, Prisma ipak donosi nešto novo i posebno te, kako su to napomenuli na The Vergu, 'u potpunosti revolucionarizira rudimentarne filtere Instagrama'.

Prisma je trenutno dostupna samo korisnicima Appleovih mobilnih uređaja (kada je pokrenut Instagram i on je bio prvotno dostupan samo na iPhoneu), no iz ove su kompanije najavili kako će verzija namijenjena korisnicima Androida biti dostupna krajem ovog mjeseca. Već sada korisnicima je dostupan jako veliki broj filtera (više od 35 – među inim i Heisenberg filter, Scream itd.), a u budućnosti možemo očekivati dodatne filtere. Proces uređivanja fotografija je jednostavan – nakon odabira fotografije, korisnici je mogu zaokrenuti i cropati te nakon toga primijeniti filter, pri čemu treba napomenuti da je potrebno nekoliko sekundi da se filter primijeni.

Također, povlačenjem prsta po ekranu moguće je odrediti intenzitet filtera (od 0 do 100 posto) i nakon toga je snimiti na telefon ili podijeliti putem društvenih mreža i servisa za slanje poruka. Osim verzije ove aplikacije za Android, planovi ruskih programera uključuju mogućnost korištenja filtera u videozapisima, snimanje fotografija u 360 stupnjeva i brojnih novih filtera, odnosno stilova.  

Izvor: The Next Web

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti