Apple bi mogao imati još jedno rekordno tromjesečje

Izgleda kako se Apple sprema objaviti još jedno rekordno tromjesečje s rekordnim brojkama prodaje iPhonea.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.04.2015. / 08:26

Apple bi mogao imati još jedno rekordno tromjesečje

Izgleda kako se Apple sprema objaviti još jedno rekordno tromjesečje s rekordnim brojkama prodaje iPhonea.

Analitičari očekuju velike brojke oko prodaje iPhonea, te vraćanje novaca svojim dioničarima. Prema podacima koje je objavio Bloomberg, Appleovi prihodi bi trebali doseći 56 milijardi dolara, što bi predstavljalo 23 postotni rast naspram istog razdoblja lani.

Nadalje, očekuje se da će Apple prodati 58.1 milijun iPhonea, što bi bio porast od čak 38%. Ovo bi prema svemu sudeći trebao biti drugo najveće tromjesečje nakon blagdanskog razdoblja prošle godine kada je prodano čak 74.5 milijuna uređaja.

S druge strane, analitičari smatraju da će prodaja iPada i dalje biti u padu, čemu je “zaslužan” iPhone 6+, pa se tako smatra da će biti prodano oko 13.6 milijuna iPada. Mac očito i dalje bilježi rast te se očekuje 4.7 milijuna prodanih Macova, što bi bilo povećanje za 15%.

Ipak, izgleda kako neće biti nikakvih govora oko prodaje Apple Watcha, no analitičari smatraju da bi ove godine moglo biti prodano oko 20 milijuna primjeraka, što bi ujedno bio i najveće lansiranje proizvoda u Appleu ikad.

Službene brojke ćemo saznati nakon što danas Apple odradi izvještaj, tako da ćemo naknadno objaviti kakve su brojke u usporedbi s očekivanjima.

Foto AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti