Apple će "napraviti nezamislivo"? Pojavile se nove glasine o nadolazećim modelima iPhonea

Dizajn novih modela iPhonea još nije finaliziran, a prema novim glasinama, na nadolazećoj generaciji Appleovih telefona Tim Cook odlučio se na postavljanje USB-C priključka koji će zamijeniti Lightning port.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.01.2019. / 14:11

iPhone XR (Foto: Apple) (Foto: Apple)

Tek je siječanj i ostalo je još puno vremena do predstavljanja nove generacije Appleovih telefona, no mrežu su već preplavile brojne glasine oko opcija koje će imati nasljednici iPhonea XR, XS i XS Maxa. Treba napomenuti kako, prema medijskim izvještajima, niti ekipa u Appleu još nije donijela konačnu odluku oko dizajna i svih opcija tako da se do predstavljanja novih modela stvari još mogu promijeniti.

Čini se kako Apple za ovu godinu neće mijenjati dijagonale ekrana te bi nasljednici trebali imati zaslone iste veličine kao i modeli predstavljeni u rujnu prošle godine, no mogli bi povećati broj stražnjih kamera. Nasljednik modela XR koji trenutno ima jednu stražnju kameru, trebao bi imati dvije, dok bi nasljednik XS-a Max navodno trebao imati 3 stražnje kamere.

Sprema li se Appleu istraga i kazna zbog punjača za iPhone?

U Appleu razmišljaju o još jednoj promjeni koja je, kako su to nazvali na stranici BGR, "nezamisliva" za ovu kompaniju – nije riječ o nikakvoj revolucionarnoj opciji, već o prihvaćanju industrijskog standarda i USB-C utoru za punjenje i povezivanje s drugim uređajima koji bi mogao zamijeniti Lightning priključak.

Apple je USB-C priključak već predstavio na posljednjoj generaciji iPada Pro, no kako konačan dizajn još nije dovršen, postoji mogućnost odgode implementacije novog porta za 2020. godinu, a slična je stvar i s podrškom za 5G mreže. Naime, ranije glasine govorile su kako će Apple preskočiti ovu godinu kada je u pitanju 5G mreža na nadolazećim modelima iPhonea, no na internetu možemo pročitati informacije kako i dalje postoji mogućnost da će novi modeli ipak imati podršku za 5G mrežu.

Tim Cook i njegova kompanija u posljednjih nekoliko mjeseci našli su se u neočekivanim problemima koji se svakog dana čine sve većim jer potražnja za njihovim telefonima (koji su glavni izvor zarade) sve je manja, a teško je očekivati novi veliki val kupovine iPhonea bez nekih konkretnijih inovacija – kakvih trenutno nema na vidiku, barem kada je iPhone u pitanju.

Izvor: BGR
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti