Apple gasi iPod Nano i Shuffle

Od njihove premijere 2001. do sad Apple je prodao više od 400 milijuna iPoda

Martina Čizmić | 27.07.2017. / 19:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je najavio kako će prestati proizvoditi, a onda i prodavati dva proizvoda iz svoje iPod linije - Nano i Shuffle.

Već godinama su ova dva uređaja pomalo gubila svoju poziciju među Appleovim adutima, a zamijenio ih je mnogo popularniji iPhone. I Nano i Shuffle posljednji put su osvježeni još 2015. godine i to novim bojama, a redizajnirani 2012. odnosno 2010. godine.

"Danas pojednostavljujemo svoju iPod ponudu s dva modela iPod toucha koji sad imaju dvostruko veći kapacitet, a prestajemo s proizvodnjom iPod shufflea i iPod nanoa", stoji u službenoj objavi Applea.

Originalni iPod pojavio se na tržištu 2001. godine i iako nije bio prvi uređaj za slušanje digitalne glazbe, svojim je kapacitetom napravio revoluciju. Prvi je Shuffle predstavljen 2005. godine kao iPod bez ekrana, dok je Nano svjetlo dana ugledao godinu dana kasnije kao zamjena za iPod mini.

Klasični iPod koji je bio prepoznatljiv zbog svog dizajna i klikabilnog kotačića, prestao se prodavati 2014. godine jer Apple više nije mogao nabavljati rezervne dijelove za njega.

Inače, od njihove premijere 2001. do sad Apple je prodao više od 400 milijuna iPoda i odigrao važnu ulogu u promociji i prodaji digitalne glazbe.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti