Apple iOS7 od sada dostupan svima, pročitajte što sve morate znati!

Apple je predstavio novu verziju svog mobilnog operativnog sustava iOS 7 na WWDC u lipnju ove godine, a danas je OS 7 konačno dostupan svima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.09.2013. / 19:01

Apple iOS7 od sada dostupan svima, pročitajte što sve morate znati!

Apple je predstavio novu verziju svog mobilnog operativnog sustava iOS 7 na WWDC u lipnju ove godine, a danas je OS 7 konačno dostupan svima.

Nakon nekoliko beta fazi za developere, iOS 7 sada može stići u ruke milijunima ljudi diljem svijeta, pa spomenimo neke novosti.

Prva je svakako potpuno novi dizajn, na koji će se svi morati priviknuti, naravno ukoliko žele biti trendy, a ostale najvažnije novosti pročitajte u nastavku.

Napomena: moguće su poteškoće s preuzimanjem

Air Drop — je sustav za prebacivanje datoteka između Appleovih uređaja spajanjem na isti WiFi, dakle jedna vrlo korisna značajka koja će olakšati razmjenu datoteka ili slika.

App Store — iako je koncept ostao isti, dodane su nove mogućnosti kao što su primjerice nova sekcija Near Me, a koja omogućuje da pronađete aplikacije koje su popularne na vašem području, također App Store ima automatsko ažuriranje aplikacija, tako da ne trebate više razmišljati o tome imate li novu verziju ili ne.

Camera - novo sučelje omogućuje da pomoću swipe geste birate između četiri različita modea (video, photo, square photo) te pregledavanje filtera u realnom vremenu.

Control Center - novi dio iOS-a koji omogućuje brz pristup WiFi-u, Bluetoothu, svjetlini, AirDropu, Airplane modu, svjetiljki i postavkama za reprodukciju glazbe. Control Center dostupan je sa swipeom od dna ekrana prema gore.

Live wallpapers — dinamične pozadine koje se "pomiču" zahvaljujući žiroskopu, a koja daje posebnu dubinu ekranu. iPhone 4 neće podražavati ove stvari.

Multitasking — od sada puno pregledniji i značajno brži za korištenje, jer prikazuje cijelu aplikaciju tako da možete vidjeti gdje ste stali i što radite na drugim aplikacijama.

iTunes Radio — je novi servis koji će za početak biti lansiran krajem ove godine, a u Europi nešto kasnije. Svojevrsni alat za otkrivanje nove glazbe i konkurent Pandori i Spotifyju

Photos — fotografije u iOS7 koriste EXIF podatke koji sortiraju slike prema datumu i lokaciji, te podržava video kroz iCloud Photo Stream

Safari — potpuno nanovo osmišljen, Safari je prilagođen za novi Mavericks, ima mogućnost otvaranja bezbroj tabova, kontrolu za roditelje, te unaprijeđenu mogućnosti dijeljenja na Twitteru i Reading List. 

f

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti