Apple je pronašao jednostavno rješenje za zračenje iPhonea u Francuskoj

Američka tehnološka kompanija Apple objavila je u petak da će ažurirati softver iPhonea 12 u Francuskoj, udovoljivši zahtjevu francuskih vlasti koje su privremeno zabranile njegovu prodaju zbog previsoke razine zračenja.

Hina | 15.09.2023. / 12:37

Find my iPhone (Foto: Apple)

Ažurirat ćemo softver francuskih korisnika i prilagoditi se protokolu koji koriste francuski regulatori. Veselimo se što će iPhone 12 i dalje biti dostupan u Francuskoj, izvijestili su iz Applea.

(Ažuriranje) je povezano s protokolom testiranja koji koriste francuski regulatori, a ne sa sigurnosnim problemom, stoji u priopćenju.

iPhone 12 Francuska zaustavlja prodaju jednog modela iPhonea zbog previsokog zračenja

Francuski mrežni regulator ANFR testirat će ažurirani softver u kratkom roku, izjavio je u priopćenju državni tajnik za digitalne poslove Jean Noel Barrot, naglasivši da će ažuriranje u konačnici uskladiti iPhone 12 s europskim standardima, koji su u primjeni u Francuskoj.

ANFR obavijestio je Apple u srijedu da je zabranio prodaju iPhonea 12 nakon što su testovi pokazali da je njegova stopa apsorpcije zračenja (SAR) malo iznad zakonom propisanog ograničenja. Dodali su da će rezultate proslijediti regulatorima u drugim zemljama EU.

Da bi se problem riješio, dovoljno je ažurirati softver, izjavio je Barrot u intervjuu za Le Parisien, objavljenom u utorak, istaknuvši da Apple ima rok od dva tjedna.

I drugi europski regulatori pozorno prate francuski postupak, pa je tako nizozemski regulator u srijedu objavio da provjerava problem mogućeg prekomjernog zračenja iPhonea 12.

iPhone Europski regulatori analizirat će moguće zdravstvene rizike Appleova iPhonea

Njemački regulator naglasio je da bi postupak Francuske mogao poslužiti kao model za Europu u cjelini, a belgijski državni tajnik za digitalizaciju najavio je analizu mogućih zdravstvenih rizika, povezanih s Appleovim mobitelom.

Talijansko ministarstvo industrije objavilo je da prati situaciju, ali zasada ne namjerava poduzimati nikakve mjere, a situaciju prati i Portugal. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti