Apple konačno predstavio jeftiniju verziju iPhonea 5C

Prema riječima Tima Cooka, iPhone je imao dosad najuspješniju prvu godinu od svih iPhonea koje je Apple do sada objavio.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 10.09.2013. / 18:56

Apple konačno predstavio jeftiniju verziju iPhonea 5C

Prema riječima Tima Cooka, iPhone je imao dosad najuspješniju prvu godinu od svih iPhonea koje je Apple do sada objavio. "Svake godine kada smo predstavili novi iPhone, snizili smo cijene starih uređaja. Ove godine to neće biti slučaj jer ćemo zamijeniti iPhone 5, ne s jednim već dva uređaja."

Prvi od njih je najavljivani jeftiniji iPhone 5C koji je izrađen na tehnologiji iPhonea 5. "Zabavniji i šareniji" — istaknuo je Phil Schiller. Sve glasine oko ovog uređaja pokazale su se točnima. Kućišta koja smo viđali su identična u zelenoj, bijeloj, plavoj, narančastoj i žutoj boji.

"Cijela pozadina i stranice izrađene su od jednog dijela", no za one kojima to nije dovoljno, Apple je izradio i prigrađena kućišta od silicijske gume koje koštaju 29 dolara.

Uređaj ima 4-inčni Retina zaslon, A6 procesor, odnosno isti kakav ima i iPhone 5, baterija je malo veća nego na iPhoneu 5, te ima istu 8MP stražnju kameru. Novost je potpuno nova FaceTime HD kamera, a uređaj podražava više LTE nego bilo koji drugi smartphone na tržištu. Tu je i Dual Band WiFi, te Bluetooth 4.0.

Cijena ovog uređaja na dvogodišnji ugovor je 99$ za 16GB, odnosno 199$ za 32GB model.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti