Apple kupuje Nuance za 6 milijardi dolara?

TechCrunch javlja da je Apple u procesu nekog dogovora s Nuance Communications, jednom od vodedih kompanija na polju prepoznavanja jezika.

Zimo Zimo Iva Krc | 09.05.2011. / 14:16

Apple kupuje Nuance za 6 milijardi dolara?

TechCrunch javlja da je Apple u procesu nekog dogovora s Nuance Communications, jednom od vodećih kompanija na polju prepoznavanja jezika.

Poznat je Nuanceov softver Dragon NaturallySpeaking, a Dragon softver za jezik je licenciran i koristi se u brojnim aplikacijama za Windowse, OS X, iOS i Android.

O kakvom dogovoru se radi? Najočitiji je akvizicija, ali TechCrunch ističe da bi Apple to koštalo 6 milijardi dolara. Iako Apple ima novac, čak i za njih bi to bio veliki zalogaj! TechCrunch smatra da se ipak radi o nekom partnerstvu „koje bi bilo povoljno za obje kompanije i moglo bi definirati budućnost iOS-a“.

Prepoznavanje jezika, postoje glasine, igra veliku ulogu u budućnosti iOS-a. Prošle godine, Apple je kupio još jednu kompaniju za prepoznavanje govora, Siri, koja je i sama temeljena na Nuance tehnologiji. Možda s izlaskom ios-a 5 govorit ćemo našim mobitelima više nego koristiti ih za govor s drugim ljudima!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti