Apple najavio novu konferenciju sa znakovitom porukom: Pripremaju li neko veliko iznenađenje?

Za sedam dana Apple će održati još jednu konferenciju na kojoj očekujemo prva računala s njihovim hardverom, a ljubitelji kompanije nadaju se kako Cook ima neki tajni adut u rukavu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.11.2020. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi ljubitelji Applea dobro znaju što znači izraz “one more thing”, odnosno “još jedna stvar”. Tim se izrazom koristio Steve Jobs kada bi na konferencijama predstavljao neke posebne proizvode s kojima bi oduševio ljubitelje kompanije, a posljednji put ekipa iz Applea koristila ga je pri predstavljanju iPhonea X. Jučer je Apple objavio pozivnicu za još jednu konferenciju koja će se održati 10. studenog (naravno, virtualno), a na kojoj piše - “one more thing”.

Slika nije dostupna S podrškom za 5G, Apple je sada spreman za zauzimanje većeg udjela na kineskom tržištu

Jasno, takva pozivnica s poznatim izrazom Steva Jobsa dovoljna je da zagolica maštu ljubiteljima kompanije, a prema svim dosadašnjim medijskim natpisima, čini se kako možemo očekivati predstavljanje prvih modela Appleovih računala s vlastitim procesorima (Apple Silicon baziran na Arm arhitekturi). Macove godinama pokreće Intelov hardver te su nedavno iz Applea najavili veliku promjenu i razvoj vlastitih procesora koji bi trebali biti snažniji i učinkovitiji.

Za početak možemo očekivati predstavljanje prijenosnih računala s Apple Siliconom, a naknadno i iMacove koje će pokretati njihov hardver. Period tranzicije trebao bi trajati dvije godine, nakon čega bi sva Appleova računala trebao pokretati njihov vlastiti hardver.

S računalima koje će pokretati njihov hardver i koja će raditi na njihovom softveru, Apple će imati još veću kontrolu nad svojim hardverom te će moći optimizirati računala za bolji i učinkovitiji rad na sličan način na koji su to napravili s iPhoneom i iPadom. Također, naglašava analitičarka Katy Huberty, promjena na Apple Silicon trebala bi omogućiti pokretanje aplikacija za iPhone i iPad na računalima s operativnim sustavima MacOS tako da će developeri Appleovih aplikacija jednostavnije moći razvijati programe za sve uređaje s logom jabuke.

Jony Ive Priprema se neko veliko iznenađenje? Dizajner najvažnijih Appleovih proizvoda pronašao novi posao

Usprkos svim poteškoćama i problemima ove pandemične godine, Apple je ipak uspio nastaviti s razvojem i proizvodnjom svojih uređaja prema planu te su u protekla dva mjeseca već predstavili nove modele pametnih satova, tableta i telefona, a sada je red i na računala. No s obzirom na “one more thing” u najavi konferenciji, ne treba isključiti mogućnost nekog iznenađenja i predstavljanja novih i drugih proizvoda pored računala. Brojni ljubitelji Applea s nestrpljenjem će iščekivati sljedeći tjedan i nadati se kako Cook i ekipa imaju još neki tajni adut u rukavu i veliko iznenađenje, a o čemu se konkretno radi saznat ćemo sljedeći tjedan.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti